základní skupiny - skupina L, 1. kolo
15.09.2011 21:05 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

RSC Anderlecht - AEK Atény 4:1

V prvním utkání skupiny L dokázal Anderlecht Brusel na domácím hřišti potvrdit roli favorita a se soupeřem z AEK Atény si poradil hravě 4:1. Anderlecht o svém vítězství rozhodl již v prvním poločase, ve kterém vstřelil tři góly. Díky vysoké výhře se tak belgický celek dostal po prvním kole do vedení v tabulce skupiny L o skóre před Lokomotivem Moskva, který vyhrál ve Sturmu Graz 1:2.

Anderlecht začal utkání ve vysokém tempu a hned v úvodních minutách si dokázal proti soupeři vypracovat solidní tlak. Velmi aktivní byl zejména Matías Suarez. Ten poprvé ohrozil branku po dvanácti minutách hry po příhře od Canesina, ale z úhlu nedokázal přesně zamířit mezi tři tyče branky gólmana Konstantopoulose.

Domácí dokázali svůj úvodní tlak zužitkovat V 16. minutě a znovu se jednalo o spolupráci Canesin - Suarez. První jmenovaný znovu nahrával a Suarez tentokrát nezaváhal a přízemní střelou poslal svůj tým do vedení 1:0. Asistent prvního gólu Canesin mohl sám vstřelit gól o několik minut později, ale ve slušné pozici hlavou přestřelil.

Hosté byli v prvním dějství dost bezzubí a hrálo se prakticky jen na jedné polovině branky. Ve 33. minutě se skóre měnilo podruhé a tentokrát se prosadil Milan Jovanovič. Akce však začala znovu u skvěle hrajícího Canesina, který poslal na Jovanoviče neomylnou kolmici a ten se ve vyložené pozici nemýlil - 2:0.

Z dvoubrankového vedení se domácí neradovali příliš dlouho. O tři minuty později unikl domácí obraně Nikos Liberopoulos a poslal před branku střílený centr, na který si naběhl Leonardo a ve skluzu snížil na 2:1.

Ani hosté však neměli z kontaktního gólu radost příliš dlouho. O další čtyři minuty později se podruhé v utkání trefil útočník domácích Matías Suarez, který využil zaváhání obrany AEK a skvělé přihrávky od Kouyateho - 3:1. V závěru poločasu ještě pálil ze střední vzdálenosti útočník AEK Eidur Gudjohnsen, ale jeho střela neměla potřebné parametry a do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení domácího týmu v poměru 3:1.

Druhé dějství začalo o poznání opatrněji než to první a bylo znát, že Anderlecht je spokojený se svým dvoubrankovým náskokem a chtěl si zejména pohlídat toto vedení. AEK se tak snažilo hrát aktivněji než v první půli, ale do zabezpečené a zformované obrany domácích to mělo obrovsky těžké. Jednu z výjimečných šancí měl Vanden Stock, ale na poslední chvíli dokázala jeho střelu zblokovat domácí obrana.

Na druhé straně byli stále nejaktivnějšími hráči útočníci domácích. Canesin se Suárezem dělali obraně AEK značné problémy zejména svým kvalitním pohybem a i ve druhém poločase si vytvořili několik šancí. Canesin měl ve většině z nich smůlu v zakončení a slávu tak přenechal svému spoluhráči, který nakonec dokázal v utkání vstřelit hattrick. V 84. minutě si naskočil na centr Kljestana a z voleje upravil na konečných 4:1. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácího Anderlechtu. AEK si na první body bude muset počkat minimálně do dalšího kola.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mozna trochu prekvapeni por nektere??...tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jewix

I loni jsme měli Anderlecht v základní skupině a doma jsem remizovali 1-1, tam prohráli 3-1...letos čert ví...pro AEK to bude ostrej špíl po dlouuuhééé době, takže uvidíme.Nicméně si přeju a doufám ve výhru.2-1!

FORZA AEKARA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

anderlach vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele