předkola - 3. předkolo - 1. zápasy
28.07.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Salzburg porazil Senicu najtesnejším rozdielom

Rakúsky vicemjaster Red Bull Salzburg dnes privítal v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy slovenskú Senicu, ktorá v dnešnom zápase zažila historickú premiéru v pohárovej súťaži. Záhoráci statočne bojovali na horúcej rakúskej pôde, ale nestačilo to ani na remízu, keď zápas rozhodol jediným gólom Leonardo.

Salzburg mal od začiatku zápasu väčšiu aktivitu, no nedokázal si vypracovať dobrú šancu. Naopak, Senica mala v 8. minúte sľubnú šancu, keď Diviš spoza šestnástky nastrelil len domáceho brankára. Senica sa snažila predovšetkým vykryť priestor na vlastnej polovici, keďže ich súper len málokedy pustil k lopte a neustále hrozil pred ich šestnástkou, ale hneď po získaní lopty Senica hrozila z brejkov. V 27. minúte vystrelil domáci Zárate nad bránu Boleka. Do konca polčasu Salzburg takmer celý čas okupoval polovicu Senice, ale obrana Záhorákov skvele fungovala a odolávala akciám domácich. Prvý polčas bol teda takmer vždy v réžii domácich, no nedokázali si doposiaľ vypracovať vážnejšiu akciu.

V druhom polčase pokračoval tlak domácich, treba poznamenať, že začali pribúdať aj gólové šance. V 49. minúte zakončoval Zárate, Bolek loptu vyrazil, následne chcel dorážať Wallner, ale predtým fauloval obrancu Senice. V 54. minúte Leonardo pekne zakrútil strelu, ktorá tesne minula Bolekovu svätyňu. V 59. minúte domáci Alan v dobrej pozícii mieril tesne vedľa. O päť minút neskôr sa dostala vpred aj Senica, ale Kroupa po prihrávke nedočiahol na loptu v dobrej pozícii. V 72. minúte mala Senica šťastie, keď Švento nahral Alanovi, ktorý následne z 25 m nastrelil spojnicu Bolekovej brány. O tri minúty neskôr už Salzburg viedol, keď Leonardo krásne obišiel viacerých hosťujúcich obrancov a následne prehodil bezmocného Boleka - 1:0. Po strelenom góle Rakúšania ožili, hra domácich sa zlepšila a Senicu viackrát podržal skvelý Bolek. Hneď sa domácim naskytli dve dobré šance, ale Bolek si poradil s pokusmi Alexa a Alana. Desať minút pred záverečným hvizdom Bolek znovu podržal Záhorákov, keď na dvakrát vychytal aktívneho Alana. V závere mal rakúsky vicemajster niekoľko dobrých šancí, Bolek však už za svoj chrbát loptu nepustil. Každopádne, tesne pre koncom ešte inkasoval červenú kartu po druhej žltej hosťujúci Pillár. Senica síce v "Mozartovom meste" statočne bojovala, no nestačilo to na aspoň remízu, keďže zápas jediným gólom rozhodol Leonardo.

Autor: Filip Kubaliak

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to více než jednoznačné. RB Salzburg vyhraje 1.zápas a půjde dál, FK Senica bude pouze sbírat pohárové zkušenosti. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Senica si ani netukne a Salzburg s prehledem zvitezi..tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych to viděl na handicap pro Rakušany

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Drzim palce Senici, ale vidim to na debakel 5:0. Viac sanci davam Trnave v Levski.

Reagovat
ronaldik

Na tiketu mám 1, a jsem si tím zcela jistej...

Reagovat
smazaný uživatel

Senica hraje super:/ skoda ze dostala takeho tazkeho supera:/

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Senica cely zapas len branila a nevypracovala si takmer ziadnu vacsiu sancu...zasluzene vitazstvo Salzburgu, ale Senica moze byt rada, ze nedostali viac golov...samozrejme, musia podakovat najma Bolekovi

Reagovat
smazaný uživatel

Senica si sice odvazi docela dobry vysledek do odvety ale i tak to na postup nebude stacit..Salzburg si to pohlida

Reagovat
paomara

Salzburg už taky není to, co před pár roky býval... vyhrál sice jen 1:0, ale na Slovensku postup uhlídá...odveta: SEN-SALZ-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Salzburg by lepší mohli vyhrát klidně 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

RB Sazlburg vyhráli pouze z povinnosti, takže se o všem rozhodne až v odvetě v Senici. Mno, čekala se opravdu výraznější výhra ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele