1/16 finále - odvety
23.02.2012 19:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Trabzonspor 4:1

PSV z holandských celků působilo nejsuverénnějším dojmem a nakonec hladce postupuje do osmifinále, kde se utká se španělskou Valencií. S tureckým účastníkem Ligy mistrů neměli svěřenci kouče Freda Ruttena žádné větší problémy a skórovali celkem šestkrát, Trabzonspor opravdu vyhořel především v obraně. Stejně jako v prvním zápase se mu nepovedl vstup do zápasu a po necelých čtyřiceti minutách dokonce prohrával 0:3.

Trabzonspor sice ještě dokázal snížit dvě minuty před přestávkou, jenže hned po ní na Philips Stadium inkasoval počtvrté a poté se zápas dohrával v přátelském duchu. Ústřední postavou zápasu se stal střelec vedoucí branky Dries Mertens, který proměnil penaltu a především Tim Matavž, jenž skóroval hned dvakrát. Domácí se dostali do vedení přesně po patnácti minutách hry, kdy unikajícího Mertnese fauloval český obránce Ondřej Čelůstka a sudí nařídil penaltu.

Tu Mertnes s naprostým přehledem proměnil a poslal gólmana hostů na druhou stranu. Po půl hodině hry zvýšil právě Matavž, který po krásném uvolnění Mertense a na levé straně a následném brilantním centru zakončil přesnou hlavičkou přímo k tyči a rozjásal holandské fanoušky podruhé. V 38. minutě se již schylovalo k debaklu, když se trefil Kevin Strootman po nádherné kombinaci po zemi Oly Toivonena a Zakariy Labayda - 3:0.

V první půli navíc Matavž dvakrát neuspěl v tváří tvář proti gólmanovi Tolgovi Zenginovi a rozdíl ve skóre tak mohl být ještě vyšší. Ovšem to se nestalo a Trabzonspor dvě minuty před přestávkou alespoň snížil. Po obrovském závaru ve vápně se dostal k balónu Burak Yilmaz a díky dobrému výběru místa snížil. Jenže smůla se držela Trabzonsporu i nadále a ve 44. minutě hrál rukou mimo pokutové území gólman Zengin, musel tak jít předčasně do sprch.

Ihned po přestávce přidalo PSV gólovou pojistku, když se zblízka po dalším z centrů do vápna trefil Matavž. Ihned na to neproměnil obrovskou možnost Labyad, náhradního gólmana Kivraka nepřekonal zblízka ani Georginio Wijnaldum. Poté se hra domácích uklidnila a žádná další výrazná šance k vidění nebyla, PSV proto zaslouženě postupuje.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turky nemusím takže tak jak venku 2:1 pro PSV

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

uz to nehul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Stiksxx

skoro..Škoda.

Reagovat
Stiksxx

Bojim se že to bude 1:1..Oni zase budou chrápat a nikam se nepohrnou..to je slabina PSV..jakmile vede tak se nechá zatlačit. Ovšem zmíněné vysledky 3:0 se mi líbí..ovšem domnívám se že jsou zcela nereálné...

Reagovat
smazaný uživatel

Že neraálne ...a hrá sa 40 minúta zápasu....

Reagovat
smazaný uživatel

no vidis, 3:0 nerealne ...45 min. 3:1 ....Stiksxx narazal na obranu PSV, ktora nie je vobec spolahliva

Reagovat
Stiksxx

Rád se v takových zápasech mýlím.

Reagovat
AjaxFans

Těch penalt máte jaxi dost

Reagovat
Stiksxx

Dries je hodně rychlej. ale nevim na koho byla. Neviděl jsme to.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to na Čelůstku, ale jako vždy jeho případě přifilmované...

Reagovat
Stiksxx

Proto ho tu ještě schválně zminuju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele