základní skupiny - skupina H, 2. kolo
29.09.2011 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

NK Maribor - Birmingham City 1:2

Birmingham dvěma góly ze druhé půle otočil nepříznivý stav a z půdy Mariboru si veze těsné vítězství 2:1. Ve skupině H se tak dotáhl bodově na druhou Bragu, která trochu překvapivě doma nestačila na Bruggy. Domácí zůstávají s jedním bodem na kontě poslední, alespoň jim v Evropské lize zařídil premiérovou trefu po půlhodině hry Dalibor Volas.

Domácí brankář Handanovič na úvod musel zlikvidovat hlavičky Kinga a Ridgewella, příliš problémů ale s nimi neměl. Na druhé straně mohl skórovat kapitán Marcos, kdyby nemířil vedle, hostující gólman Doyle pak musel reflexivně zasáhnout proti Cvijanovičově pokusu hlavou. Maribor se nakonec ujal vedení ve 29. minutě.

Velkou hrubici přitom vytvořili Doyle se Spectorem. Oba dva si špatně porozuměli, Doyle následně nezachytil přihrávku svého spoluhráče, míč se dostal za brankářova záda, a tak Volas nabídnutým dortíkem zadarmo nepohrdl a v pohodě zacílil. O vyrovnání se pokoušel King, jeho střela však byla zablokována.

Po něm si se šancí Burkeho poradil Handanovič a následně Beausejour netrefil bránu. Šest set birminghamských fanoušků, kteří vážili cestu do Slovinska, přitom mohli být o pár chvil později ještě smutnější. Mertelj totiž vyzkoušel štěstí z dálky a jeho rána mohla sfouknout mravence na břevně, kdyby po něm cupitali.

V 64. minutě se hostům podařilo vyrovnat. King si krásně zpracoval balón a předal ho kolegovi Burkemu, ten ukázal, že technik je to náramný, a přesnou střelou překonal Handanoviče. Kouč Hughton ihned na to vystřídal Kinga za Žigiče a mariborská obrana začala mít ještě větší problémy.

V dobré možnosti se ocitl Elliott, ovšem Handanovič držel svůj tým nad vodou a poradil si. V 79. minutě se již záložníkovi Blues přece jenom podařilo skórovat a zařídil svému mužstvu tři body. Gomis ještě míč do brány neusměrnil, ale dostal se právě k Elliotovi, jenž se nebrblal se zpracováním a z první překonal Handanoviče.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 10...1:1,2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tomuhle zápasu se vyhnu až si pujdu odpoledne vsadit :-D maribor je prvni v lize,ale anglicani jsou porad anglicani,ikdyz hrajou nizsi soutez.....a nedari se jim v utoku je porad nikola zigic a marlon king,obrana je liam ridgevell,johnatan spector......hraci co maj zkusenosti z premier league.....dlouholete,vsichni vesmes tipujete maribor nebo x .....ja verim anglicanum :-)) ikdyz asi naivne,uvidime ;)))

Reagovat
Majchel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele