základní skupiny - skupina G, 2. kolo
29.09.2011 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Metalist Charkov - AZ Alkmaar 1:1

Alkmaar měl na Ukrajině více ze hry, dokonce se ujal brzkého vedení, potom se však AZ poněkud zatáhlo a domácí nakonec po zásluze srovnali. Oba týmy si tak rozdělí po jednom bodu a zároveň budou doufat, že jim jejich neporazitelnost vydrží co nejdéle.

Nizozemský celek začal na Ukrajině dobře, jako první se však do zakončení dostali paradoxně domácí. Střela Sosy ale nemohla Estabana vyvést z klidu. O odpověď se postaral Beerens, jeho ránu ovšem na poslední chvíli stačil zablokovat pohotový Torsiglieri. Podobná situace se o chvíli později opakovala i na opačné straně, to střílel Villagra a své tělo jako štít nastavil pro změnu Maher.

Ve 26. minutě přišla v podání AZ parádní akce. Klavan poslal do vápna povedený centr, kterým našel přesně volného Altidora, a ten ukázal, že se mu v letošní sezóně zatím nebývale daří a s přehledem zavěsil - 0:1. Povzbuzeni vstřelenou brankou mohli svěřenci Gertjana Verbeeka udeřit i podruhé, ale Beerens nechal tentokrát vyniknout hbitého Horjajinova. Metalist odpověděl šancí Cleitona, brazilský středopolař ovšem srovnat krok nedokázal.

Zajímavý fotbal pokračoval i po přestávce. Po Moisanderově pobídce se mohl podruhé mezi střelce zapsat Altidore, americký reprezentant ovšem na rozdíl od první půle nedokázal Horjajinova překonat. V domácím dresu byl aktivní především Villagra, ani jeho další střela ovšem do místa určení nedoputovala, postaral se o to mladík Gudmundsson.

Aktivita Charkova nabývala na intenzitě a bylo jen otázkou času, kdy se domácím povede srovnat krok. To se stalo v 76. minutě. Sosa posunul na lépe postaveného Taisona, a ten utěšenou ranou z 20 metrů překonal Estebana - 1:1. A když nedokázal na hostující straně uspět ani Wernbloom, tak se oba soupeři rozešli smírně.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Střetnou se dva velcí favoriti skupiny,kteří se postarají o velmi zajímavý duel,který těsně vyhraje Metalist.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
paver

Metalist válí v ukrajinské lize a bude válet i v lize evropské. Velmi vyrovnaný duel vyhraje Metalist 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 nebo ovar :-D ;)

Reagovat
AjaxFans

1:2

Bude to těsné

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele