základní skupiny - skupina E, 5. kolo
01.12.2011 21:05 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Maccabi Tel-Aviv - Beşiktaş JK 2:3

V 5. zápase Evropské ligy se ve skupině E utkalo Maccabi Tel Aviv s Besiktasem a z vítězství se mohl radovat turecký celek. Ten se po brankách Ricarda Quaresmy a Ibrahima Toramana dostal do vedení 2:0, ale vyrovnání zajistili Sheran Yeini a Moshe Logasi. Vítězný, a zároveň svůj druhý gól v zápase, vstřelil v nastavení Portugalec Quaresma.

Poněkud zajímavě zní, když se řekne, že v Evropské lize proti sobě nastoupil izraelský a turecký tým. Jenže ve fotbale jsou tyto dvě země vnímány jako evropské, a tak je vše v pořádku. A fotbalový fanoušek může být rád, protože jinak by včera přišel o pět gólů.

Maccabi je ve skupině poslední s pouhým jedním bodem za remízu 1:1 s Dynamem Kyjev, a tak již nemělo před zápasem šanci na postup do vyřazovacích bojů. Přesto ale hrálo o svoji čest, a tak zápas s Turky nechtělo vypustit. To Besiktasi by se tři body za výhru zajisté hodily, neboť by díky nim odskočil ukrajinskému Dynamu a zároveň by mohl atakovat první místo, které zatím s 11 body drží anglické Stoke.

Do vedení ale mohl jít izraelský tým a to hned po třech minutách hry, kdy Ricardo Quaresma roztržitě přihrál přímo na nohu protihráče Roberta Colauttiho, ale jeho střelu dokázal zlikvidovat brankář Cenk Gönen. Ačkoli tedy bylo nebezpečí zažehnáno, Turkům se nedařilo vymyslet nic kloudného a zdálo se, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu.

Jenže v prodloužení první půle se hosté konečně prosadili. Fabian Ernst poslal zleva centr do brankového území, kam si nabíhal Ricardo Quaresma, ten se do míče opřel z voleje a senzačně trefil levý růžek Levyho brány.

A hned po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky navýšil Besiktas své vedení na 2:0. Manuel Fernández poslal míč z rohového kopu do spleti hráčů v pokutovém území a k hlavičce se dostal Ibrahim Toraman, který míč nasměroval ke vzdálené pravé tyči, na což brankář Levy nedokázal zareagovat.

Maccabi Tel Aviv se ale nevdávalo a v 59. minutě se mu podařilo vstřelit poněkud zvláštní branku, kterou snížil na 1:2. Brankář Besiktase Cenk Gönen vyrazil soupeřův roh pouze na jednoho z hráčů Maccabi, ten hrudí poslal míč zpět do pokutového území na Sherana Yeiniho, který nůžkami dokázal s trochou štěstí dostat míč za brankovou čáru.

V 70. minutě pak vystřídavší Moshe Logasi napřáhl zdálky a jeho skvěle umístěnou a razantní střelu k pravé tyči nedokázal Gönen chytit, a tak se Izraelcům podařilo srovnat na 2:2.

Jenže pak znovu v nastavení udeřil Ricardo Quaresma. A udělal přesně to, čím vyniká. Bez problémů si obešel tři hráče, vnikl do pokutového území a střelou k levé tyčce nedal Levymu šanci na zákrok.

Besiktas tak vyhrál 3:2, ve skupině je na druhé příčce a má našlápnuto k postupu ze skupiny, zatímco Maccabi Tel Aviv zůstává beznadějně na posledním místě skupiny E.

Autor: Jan Michálek / www.uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X ...1:1

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

QUARESMA QUARESMA OLEY OLEY OLEY

Reagovat
FC Porto FC

Sere mě jak Quaresmovi daří takhle se nikdy nevrátí

Reagovat
smazaný uživatel

Quaresma mi včera zachránil peníze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele