1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2012 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Legia Varšava - Sporting CP 2:2

Skvěle se na zápas s Legií Varšavou připravil hostující kouč Ricardo Sá Pinto. Do hry totiž poslal dva náhradníky - ve 46. minutě Daniela Carrica a v 74. minutě Andrého Santose - díky jejichž pomoci nakonec Sporting remizoval v Polsku 2:2. Domácí proti favoritovi dvakrát skórovali, jenže do odvety si nakonec přece jenom nevezou nijak zvlášť příznivý výsledek.

Portugalský celek nevstoupil do utkání vůbec špatně. Domácího gólmana Kuciaka nejprve otestoval svým pokusem za vápnem van Wolfswinkel, Fernández společně s Carrillem poté stříleli pouze vedle. Ve 24. minutě pořádně zahrozila také Legia. Žyro měl až příliš prostoru a najednou se ocitl sám před gólmanem Patríciem, ten ho ovšem ve stoprocentce fantasticky vychytal.

Nakonec to byli právě borci z Varšavy, kdo načal účet zápasu. Postaral se o to konkrétně Wawrzyniak. Žewlakov po pěkné akci sklepl balón pro svého spoluhráče, který z dobré pozice nemohl minout určený cíl za zády Patrícia. Tři minuty po obrátce mohl navýšit vedení rovněž Ljuboja, ovšem lisabonský muž v rukavicích proti němu dvakrát dobře zakročil.

Ve druhém dějství byla jinak Legia trochu více zatažená. A možná až zbytečně. Trochu jí zřejmě vystrašil Fernández, který v první šanci na Kuciaka ještě nevyzrál, pak to ovšem byl právě on, kdo se podílel na vyrovnání. Zahrál totiž z levé strany standardku přesně na Carrica, kterého špatně hlídal Žewlakov, a hostující obránce hlavou zaskóroval.

V 79. minutě bylo mezi domácími příznivci zase veselo. Jejich miláčci dokázali navrátit vedení na svou stranu. Wolski na konci pěkné kombinace přihrál zprava Golovi, který moc dobře věděl, jak se dává gól. Jenže Sporting přece dokázal podruhé srovnat stav. Dvě minuty před koncem si André Santos udělal prostor ve vápně a střelou ke vzdálenější tyči stanovil konečný účet zápasu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 myslím že jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
FC Porto FC

SCP

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Kepy_FCB

Legie zkázy

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting to jednoduche mit nebude 1:0

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych se zas tolik nedivil, Sporting neni v idealni forme, neni v plne sile (nonstop maji docela silnou marodku), venku jsou vyrazne slabsi, Legia letos hraje vyborne obzvlast doma! nadruhou stranu prodali Borysiuka a nikoho neprivedli coz bude taky oslabeni, nicmene na remizu by doma mohli mit a pri vetsi davce stesti i na 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

toho Borysiuka je škoda dost. Ale mohli by dneska vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 SCP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fandim Polakum doufam že postoupi maji na to a zatim to vychazi

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že kvalitní přestřelka.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda Legia mohla vyhrat

Reagovat
FC Porto FC

2 goly venku dobře Sporting myslím že doma to ukopou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele