základní skupiny - skupina K, 2. kolo
29.09.2011 19:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Twente - Wisła Kraków 4:1

Twente Enschede si díky pohodlnému vítězství 4:1 nad Wislou Krakov zajistilo první místo v tabulce, byť je jen o skóre lepší než Fulham, který zvládl svůj souboj na půdě dánského Odense. Domácí se nezalekli úvodní branky soupeře a góly de Jonga, Janka a Janssena mu zařídily první tři body ve skupině.

Polský celek vstoupil do utkání báječně. Už po devíti minutách hry se Biton ocitl za vápnem ve střelecké pozici a Michajlov musel už v tak brzké fázi lovit míč ze své sítě. Jenže tahle trefa jako by Twente nakopla. Ihned na to se totiž o brzké vyrovnání pokoušel Janko i Brama, brankář Pareiko však v těchto momentech ještě odolal.

Nic krakovskému muži v rukavicích nedaroval Landzaat a po něm ani Bajrami, šikovný Pareiko ovšem i proti těmto dvěma dobře zasáhl. Kapituloval až ve 32. minutě, de Jong za jeho záda usměrnil centr Johna a vyrovnal. Navrátit hostům vedení mohl o pár chvil později zase Biton, jenže tentokráte v koncovce selhal.

V samotném závěru prvního dějství se naopak domácí poprvé ujali vedení. John, který tak měl na svém kontě již druhou asistenci, krásně uvolnil Janka a ten přízemní ránou k tyči v pohodě skóroval. Wisla po přestávce znovu začala lépe, avšak Iliev poprvé mířil vedle a podruhé mu jeho pokus lapil Michajlov.

Vicemistrovi Nizozemska se v 57. minutě dýchalo ještě lépe. Wisgerhof svým pasem našel nabíhajícího Janka, který si připsal v tu chvíli, když se míč třepotal v síti, druhou branku utkání. Už tradičně po inkasovaném gólu zase zahrozili Krakovští, Sobolewskiho střela však letěla jen mimo.

Janko mohl v 63. minutě pečetit hattrick, Pareika ovšem ve stoprocentní možnosti trefil jen do nohou. O čtvrthodiny později mohl zasadit poslední hřebíček do rakve Wisly Bajrami, orazítkoval však jenom tyčku. Nakonec se domácí dočkali čtvrtého gólu deset minut před koncem, Janssen usměrnil do brány centr Rosalese.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
paver

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1 ovar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

2:0 pro twente

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele