1/16 finále - odvety
23.02.2012 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Steaua Bukurešť 1:0

Fotbalisté Twente sice ani v domácím prostředí nepředvedli nijak úchvatný výkon a vyhráli opět díky šťastné trefě, ovšem postupují do osmifinále, kde se utkají s přemožitelem Plzně, tedy s německým Schalke. Twente po úvodní těsné výhře 1:0 na rumunské půdě zvítězilo stejným poměrem i na stánku De Grolsch Veste a opět ukázalo sílu své obrany, která ani tentokráte neinkasovala. Domácí navíc vsítili vedoucí trefu už po půl hodině hry.

V úvodu zápasu se nic zajímavého nedělo, ovšem v úvodní desetiminutovce více hrozili hosté. Gólman Nikolaj Mihajlov ale vždy situaci vyřešil. Poté byly k vidění spíše náznaky šancí a diváci dlouho čekali na nějakou zajímavou střelu, ta přišla až ve 28. minutě a hned byla gólová. Po obrovské chybě gólmana Cipriana Tătăruşanu, který nedokázal odkopnout lehkou přihrávku, se dostal do zakončení Nacer Chadli a ten se z těchto situací nemýlí - 1:0.

Až do konce poločas oba týmy přiostřily a sudí musel vytahovat první žluté karty na obou stranách, ovšem zajímavé příležitosti k vidění nebyly a svěřenci kouče Steve McClarena šli do kabin se šťastným vedením. I v úvodu druhého dějství se snažili hosté útočit a ještě s výsledkem něco udělat, avšak po hodině hry mohli opět inkasovat. Domácí totiž ve vápně soupeře po obrovské tlačenici doráželi co mohli, avšak balón v brance nakonec neskončil.

Dvacet minut před koncem mohl navýšit stav zápasu tradiční ostrostřelec Luuk de Jong, jenže ten nyní v tváří tvář gólmana Tătăruşana nepřekonal. Steaua si prakticky vytvořila jedinou vážnější možnost necelou čtvrthodinu před koncem, kdy se ocitl osamocen před Mihajlovem Stefan Nikolič, gólu ale zabránil skvělý zákrok Mihajlova. Postupem času slábl nápor rumunského celku a závěrečný tlak již nebyl tak silný, Twente si výsledek s přehledem pohlídalo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

nečekám moc gólů ani v tomto utkání a tak tipnu jen 1:0

Reagovat
tlaci

přemýšlím o handicapu

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně na twente =)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, 3:1 ....v najhorsom remiza

Reagovat
smazaný uživatel

=) vyhrály a potěšily =)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele