základní skupiny - skupina K, 5. kolo
01.12.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Fulham FC 1:0

Fotbalistům Twente stačil k jistému prvnímu místu ve skupině bod za remízu 0:0, nicméně anglický Fulham potřeboval k jistotě postupu zvítězit. A vzhledem k tomu, že ještě minutu před koncem svítil na tabuli v Holandsku stav 0:0, tak hosté museli za každou cenu vsítit branku. Jenže to se jim nepovedlo a naopak v 89. minutě inkasovali, tím tak ještě o postup musí bojovat v závěrečném utkání skupiny s dánským Odense a jistotu jim dává jen výhra.

Twente tak vede skupinu o šest bodů, v pěti utkáních posbíralo hned třináct korálků a ukázalo svou sílu. Fulham je naopak stále druhý s bodovým náskokem na druhou Wislu Krakov. Hosté museli řešit v průběhu prvního poločasu nepříjemnou ztrátu, kvůli zranění totiž odstoupil už ve 34. minutě hvězdný útočník Damien Duff. Zápas herním projevem diváky rozhodně nadchnout příliš nemohl, vyložených šancí bylo k vidění poskrovnu.

První vážnější možnost si vypracoval až deset minut před pauzou Kerim Frei, který nahradil právě Duffa. Avšak po centru Andrew Johnsona zlikvidoval jeho šanci brilantním zákrokem Nikolaj Mihajlov. Svěřenci kouče Co -Adrianseho se soustředili především na svou parádní disciplínu - defenzívu. Několikrát jim ale pořádné zatrnulo. Fulham totiž byl šest minut po přestávce blízko vedoucí trefě, jenže po centru Stephena Kellyho hlavičkoval mimo Johnson.

Hned na to zahrozil na druhé straně střídající Ola John, který z levé strany pálil o pár decimetrů mimo, nepřesný byl též Emir Bajrami, jehož rána z pětadvaceti metrů šla asi o metr mimo vedle tyče. Hned na to nemířili přesně domácí Nacer Chadli a Douglas, na druhé straně totálně selhal osamocen ve vápně Johnson. A s přibývajícím časem hosté více otevírali hru, proto minutu před vypršením normální hrací doby inkasovali.

Tradiční šutér Marc Janko si naběhl na dokonalý centr Roberta Rosalese a z této pozice nemohl minout, vsítil tak svůj třetí gól v Evropské lize. Nejaktivnější muž v dresu Fulhamu Andrew Johnson navíc v nastaveném čase neudržel nervy na uzdě a po zakopnutí balónu se po druhé žluté kartě předčasně pakoval do sprch.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Fulhamu Let´s go boys

Reagovat
smazaný uživatel

doufam,že si gecov zahraje and of course vítězství fulhamu! zatim je na postup akorat stoke...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

měnim názor vyhraje Twente 2:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele