základní skupiny - skupina B, 1. kolo
15.09.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Vorskla Poltava 1:0

Svůj první úkol ve skupině FC Kodaň splnila, když porazila ukrajinskou Vorsklu Poltava 1:0. Vítězství to nebylo jednoduché, jedinou branku zápasu obstaral ve druhém poločase proměněnou penaltou Morten Nordstrand.

Kodaň měla trošku pomalejší rozjezd a až ve 14. minutě poprvé donutil k zákroku brankáře Dolhanskyho Nordstrand. Toho napodobil o chvíli později hlavičkující Thomas Delaney. Vorskla se do blízkosti domácího pokutového území prakticky nedostávala, možná i proto zkoušela častou střelbu z větší vzdálenosti. Například Kurilov napřáhl z dobrých třiceti metrů, ale brankáře Wilanda nepřekonal. Ve 33. minutě se dostal k dobré hlavičce Senegalec Dame Ndoye, nicméně skóre 0:0 se do přestávky nezměnilo.

Vorskla sice přežila první poločas, ale začátek toho druhého jí příliš nevyšel. Střela Christiana Bolaňose se sice neujala, ale o pár minut později fauloval Oleksandr Matvyeyev Johnnyho Thomsena a penalta byla na světě! Morten Nordstrand jí proměnil a Kodaň šla do jednobrankového vedení - 1:0!

S přibývajícím časem se sice Vorskla snažila o vyrovnání, jenomže defenzíva Kodaně hrála výborně a soupeře do ničeho nepouštěla. Poltava si vypracovala pouze jedinou příležitost, Barannik pálil vedle. Kodaň sice další branku nepřidala, ale ani také neinkasovala, to znamená, že může slavit vítězství 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Určitě je podle papírových předpokladů Vorskla nejslabší,ale to samé se tvrdilo i ve 4.předkole proti D.Bukurešť.Psát tady,že Vorskla má na výhru by bylo ode mě ubohé,ale remíza by mohla být.Kodaň už není ta Kodaň z LM,což nám dokázala i Viktorka Plzeň.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime jak se Kodan vyrovna s tim ze nepostoupila do hlavni faze LM...Poltava ukazala v predkolech EL ze je silna..tip X 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

kodan si napraví chut a vahraje . 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2, 0:0

Reagovat
staimy

Kodaň je v lize suverénní ale v pohárech tápá. Naopak Vorskla často v lize zaváhá ovšem v pohárech se veze na postupové vlně. Nevěřím, že by Kodaň tuto sérii překazila a ačkoli pořádně nevím co od Vorskly očekávat tak trochu tápám ale tipuju 1:1.

Reagovat
Veselac

Kodani stoupá forma - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci si budu chciet napravit chut po necakanom fiasku s Viktorkou Plzen - hostia podavaju dost nevyvazene vykony a preto su pre man dost nevyspitatelni, myslim, ze zo zlepsujucej sa Kodane vsak poputuju s prazdnymi rukami: 1- 50%, X 30%, 2 -20%

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská škoda pro Vorsklu!!!Zvlášť když druhý zápas skončil remízou!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele