základní skupiny - skupina D, 1. kolo
15.09.2011 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Curych - Sporting CP 0:2

Sporting dokázal díky dvěma brzkým brankám ovládnout utkání v Curychu a po zaváhání Lazia se tak dostává ve skupině D do čela. Svěřenci Urse Fischera si tak po vyřazení z předkola Ligy mistrů připisují další neúspěch.

Hned první akce Sportingu skončila brankou. Po faulu Alphonseho na Rinauda se k přímému volnému kopu postavil Schaars, parádní ranou napálil břevno a odražený balón dorazil do sítě pohotový Insúa - 0:1. Inkasovaná branka však domácí nesrazila do kolen, právě naopak. Srovnat mohl po pěkné individuální akci Rodríguez, z pokutového území ovšem pálil pouze do břevna.

V osmnácté minutě už to pak mohlo být o dvě branky. Ke střele napřáhl Capel, skvělý zákrok Leoniho ale držel domácí akcie nad vodou. To už však neplatilo za další tři minuty. Insúa našel přesným centrem v pokutovém území hlavu Wolfswinkela, který pohodlně zvýšil na 0:2. Curych mohl po půlhodině vrátit do hry Mehmedi, ovšem Patricio napodobil svého kolegu a svůj tým podržel.

Na začátku druhého dějství byli o něco aktivnější zcela logicky domácí. Na kontakt mohl snížit Chikhaoui, jeho rána ovšem nemířila přesně. Curych ani nadále neskládal zbraně a uspávací taktikou si na svou šanci chytře počkal. V 58. minutě měl možnost složit reparát Mehmedi, ani na podruhé ovšem neuspěl a dal tak základ portugalskému úspěchu.

V přicházejícím závěrečným hvizdem už se utkání víceméně jen dohrávalo, i když domácí Lvi si přece jen ještě jednu příležitost vypracovali. V nastaveném čase mohl alespoň symbolickou branku vstřelit bývalý hráč Herthy BSC Chermiti, střela ovšem postrádala potřebnou razanci a Patricio si tak s klidem pohlídal čisté konto.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 02...1:1,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sporting sice neměl nijak dobré výsledky se začátku sezony ale přišlo velka spista novych a dobrych a hraču a tak se to potřebuje sehrat , sportnig potvrdí že portugalské týmy budou chtíj jako minulí rok tuto soutež vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Loni si z EL Portugalci udělali vlastní soutěž, Sporting se bude chtít svým ligovým soupeřům vyrovnat. Ze skupiny by postoupit měl, ale tady do vidím spíš na plichtu - 1:1.

Reagovat
FC Porto FC

Sporting je ted marnej ale myslím že na Curych to bdue bohatě stačit 1:3

Reagovat
Veselac

Sporting a Lazio určitě postoupí ale z tohoto utkání bude stačit Sportingu bod - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mam za to, ze domaci tento zapas neprehraju - 1 - 40% , X - 30%, 2 - 30%

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
FC Porto FC

dali to i s B týmem

Reagovat
smazaný uživatel

sporting dobře posílil a postoupit by měl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele