základní skupiny - skupina E, 1. kolo
15.09.2011 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - Stoke City 1:1

Jen pár sekund dělilo fotbalisty Stoke od vybojování nesmírně cenné výhry nad kyjevským Dynamem. O nadějný výsledek přišli až v nastaveném čase, kdy na konečných 1:1 vyrovnal Vukojević.

Fotbalisté Dynama nezačali vůbec špatně a hned od úvodních minut hráli o poznání aktivněji. I proto si nakonec také připsali na své konto první střelu utkání. Tu měl na svědomí Jarmolenko, při zakončení mu však chyběla větší dávka přesnosti. O moc lépe nedopadl zakrátko ani kanonýr Andrij Ševčenko.

Až devatenáctá minuta přinesla opravdovou tutovku. Dalekonosnou dělovku Popova dokázal Sorensen pouze vyrazit, k míči se dostal pohotový Jarmolenko, který mohl pohodlně zakončit, míč ovšem poslal poměrně nepochopitelně mimo. O patnáct minut později si naopak poradil s nebezpečnou střelou Milevského pozorný Sorensen.

Po změně stran na sebe jako první dokázal upozornit kanonýr Ševčenko, znovu měl ale špatně seřízená mířidla a z celé jeho šance nic nebylo. V 55. minutě nakonec hodně nečekaně udeřilo Stoke, které bylo až do tohoto momentu velmi nevýrazné. Mezi střelce se zapsal útočník Cameron Jerome, jenž se zjevil na konci rychlého protiútoku.

Dynamo pochopitelně chtělo na nepříznivý stav okamžitě zareagovat, avšak jeho šance k brance nevedly. V bráně anglického celku totiž čaroval jistý Thomas Sorensen, který byl skutečně k nepřekonání. Nejprve si na něm vylámal zuby Ševčenko, o několik okamžiků později i Alijev.

Kyjevští útočníci to ale nevzdali a v 70. minutě společně vypracovali další gólovou příležitost. Po přihrávce od Alijeva zakončoval Ševčenko, míč ovšem poslal těsně nad. Zanedlouho si tito dva hráči své pozice vyměnili a tentokrát se podařilo Alijevovi dokonce orazítkovat břevno.

V samotném závěru se nakonec přeci jen podařilo Dynamu vyrovnat. Na zadní tyči se zjevil špatně hlídaný Vukojević a svým gólem rozvášnil všechny fanoušky na stadiónu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stoke sice je anglickým týmem,ale to hned neznamená,že bude porážet všechny týmy.D.Kyjev patří mezi to lepší v Evropě a dokáže to i v tomto zápase kdy po přesvědčivém výkonu vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

stoke hodí svůj pověstný beton a skončí to remízou

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

POTTERS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke ma o zapas delsi snuru bez porazky btw...

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke 0-1 win

Reagovat
Mastný Chobot

3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke ma viacero absencii : Woodgate, Wilson, Crouch, Delap, Etherington, Fuller, Higgy a Begovic. ...plus anglicke timy chodia na vychod skor na vylet, vid v pred tym Tottenham ...preto Dynamo Kyjev vyhra 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Priklanam sa na stranu Dinama - Stoke City sice v premier league zatial neokusilo trpkost porazky a to uz stalo proti CHelsea a v poslednom kole doma porazili Liverpool - absencia niektorych klucovych hracov by vsak mala postacit k tomu aby to skuseny domaci tym pretavil v 3 body.....1 - 45% X - 35% 2 -20%

Reagovat
Mastný Chobot

si to ty? Laco Borbély?

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo Kyjev má výhodu více zkušeností v evropských pohárech.Stoke je nováčkem v této soutěži a proto se bude chtít ukázat,ale na domácí mít nebude.Kdyby hrálo Stoke doma neváhal bych vsadit na Stoke.Takže můj typ je 1:0 DynamoKyjev win

Reagovat
smazaný uživatel

POTTERS !!

0/1:3

[ ? - Palacios,Crouch & Pennant/Walters ]

Reagovat
Swarley

pěknej stream?

Reagovat
vodka

ta sestava Stoke

Reagovat
REPLIKATOR

prostě není možný, já ten Stoke tak nemám rád

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele