základní skupiny - skupina E, 1. kolo
15.09.2011 19:00 CET
5 : 1
(2:0)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Beşiktaş JK - Maccabi Tel-Aviv 5:1

Fotbalisté Besiktase Istanbul společně s Tomášem Sivokem vstoupili do základních skupin Evropské ligy výtečně. Před zaplněným Inönü nedali izraelskému Maccabi Tel-Aviv, dá se říci, žádnou šanci a smetli ho pěti góly. Hosté dokázali pouze snižovat na 1:2. Domácí navíc vedou skupinu, Dynamo Kyjev totiž remizovalo se Stoke 1:1.

Zápas byl rizikový, aniž by oba týmy začaly. Turecko-izraelské vztahy jsou napjaté poté, co rok zpátky turecká loď vyjela pomoci pásmu Gaza, jenže byla izraelskými ozbrojenými silami potopena. Zemřelo tehdy devět lidí.

Čekalo se tak, že istanbulští fanoušci budou dělat velkou neplechu. Klub je však poprosil, aby do této záležitosti netahali fotbal a chovali se k soupeřovi alespoň trochu "pohostinně.

Domácí nakonec zůstali "jen" u bučení a ohromného pískání na hráče z Tel-Avivu, jakmile vstoupili na hřiště. Besiktas je nakonec svou útočnou silou povraždil. Už ve třetí minutě si Hugo Almeida na hranici ofsajdu naběhl na dlouhý pas Mehmeta Aurelia a padáčkem přes gólmana Haimova poslal balón do sítě.

Hosté mohli srovnat pár dobrými střelami, tu od Yeyniho ale polapil domácí brankář Rüstü a Kahat s Dahanem bránu netrefili. Ve 28. minutě domácí vedli již o dvě branky. Quaresma parádní šajtlí načechral svou přihrávku pro Almeidu, který přece jenom na druhý pokus překonal Haimova podruhé.

Maccabi se přesto podařilo po přestávce vrátit do zápasu. Atar nacentroval do vápna na hlavu Kahata, který z blízkosti snížil. Jenže nebylo mu to nic platné. Fernandes v 50. minutě zahrál standardku na bližší tyč, kde se dokázal prosadit Mehmet Aurelio a hlavou zavěsit. O pár chvil později pak na 4:1 zvyšoval rovněž hlavou Korkmaz.

Ve zbývajícím čase se také do dobré šance dostal i český reprezentant Sivok, ovšem z malého vápna hlavičkoval jen nad. Drtivou výhru Besiktase nakonec pečetil dvě minuty před koncem Edu, který zase využil díry v defenzívě Maccabi, narovnal si míč na levačku a přízemní střelou zamířil přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

besiktas je jednim s favoritů na celkovou vyhru mají silný tým ale zaroven tezkou skupinu , maccabi jak je vidět nejsou žádná ořezávátka a rozhodně bych je nepodcenoval , stoke souá hodně kvalitní a na těžké soupeře umí hrát jak se ukázalo s liverpoolem , dynamo kyjev je velká kvalita sice nejsou zatim na takové urovni jako schachtar ale dokázaly vyřadit Man City . takze si nedovolim tipnout kdo postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Docela těžká skupina, každá domácí ztráta bude hodně bolet a v tomhle případě to Besiktas nedopustí - 2:1.

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita by mala byt na strane domacich : 1 - 55% , X - 25% 2-20%

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, jak se Maccabi do Istanbulu dopravovalo, když teď turecký stíhačky vidí izraelský letadla jako nepřátelská :) http://goo.gl/rnoXk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele