předkola - 2. předkolo - odvety
21.07.2011 20:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Jablonec si vystřílel postup a může se těšit na Alkmaar

Jablonečtí fotbalisté dnes večer na Střelnici pořádali střelecké hody. Albánskému Flamurtari Vlora nastřílel pět branek a na jeho postupu nezměnila nic ani jediná inkasovaná branka ze 36. minuty.

Již po prvním utkání bylo takřka jisté, kdo půjde za postupem a bude hrát svou hru. Jablonec to ostatně již od úvodu utkání potvrzoval, ve 13. minutě přenechal Piták míč Jarolímovi, jenomže jeho centr na zadní tyč solidně postaveného Lafetu nenašel.

Domácí fanoušci ale nemuseli smutnit dlouho. O deset minut později Kopic chytře přihrál Pitákovi, ten se i přes mínění albánských fotbalistů v ofsajdu nenacházel a mohl tak na stříbrném podnose naservírovat nádhernou přihrávku přes celé pokutové území na Jana Kovaříka, pro nějž již zakončení do prázdné branky nebyl problém.

Jeden z nejaktivnějších fotbalistů Jablonce se pak dočkal branky i sám. Oba hráči si tentokrát role vyměnili a to hned pět minut po první vstřelené brance. Veliu nezastavil Kovaříkův centr a Karel Piták tak podruhé rozradostnil prochladlé fanoušky.

První gólový poločas zakončila 36. minuta. Beneš zahrál v šestnáctce rukou a sudí Christoffersen nařídil penaltu, s níž si dokonalou střelou k levé tyči poradil kapitán hostí Artan Sakaj poradil. Do kabin tak oba týmy odcházeli za stavu 2:1 pro domácí.

Ačkoliv měli svěřenci Františka Komňackého takřka jistý postup, dále usilovně pracovali na svém náskoku a jejich píle se jim vyplatila již po deseti minutách od změny stran - Kopáčovu ránu brankář Mocka jen vyrazil před sebe a vybídl tak ke skórování Davida Lafatu, jenž si připsal již třetí letošní branku v Evropské lize.

Stejně jako déšť, tak ani góly nepřestávaly padat. Po hodině hry vyšla domácím nádherná kombinace na jejímž konci byl Karel Piták a jeho střela do břevna, odkud míč putoval do sítě.

Ještě veseleji mohlo být v 65. minutě, kdy Kovařík sice Mocku propálil, albánský strážce tyčí se ale ještě za míčem vrhl a podle dánských sudí to stihl ještě před brankovou čárou. Mladý severočeský záložník si chuť spravil hned o pět minut později - Piták krásně vysunul Kovaříka, jenž střelou na zadní tyč už definitivně odmítl jakékoliv spekulace o postupujícím.

Autor: Daniel Polách / onlajny.cz

Komentáře (337)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele