základní skupiny - skupina G, 1. kolo
15.09.2011 21:05 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Austria Vídeň - Metalist Charkov 1:2

Fotbalisté Austrie Vídeň nevstoupili do základních skupin Evropské ligy zrovna nejlépe a v úvodním kole na domácí půdě podlehli ukrajinskému Metalistu. I když od 7. minuty vedli zásluhou českého krajánka Tomáše Jůna, tak nakonec nedokázali tento nadějný stav udržet a ve po deseti minutách ve druhém dějství bylo srovnáno, navíc deset minut před závěrečným hvizdem hosté výsledek otočili.

V těžké konkurenci Alkmaaru tak naděje rakouského výběru výrazně poklesly, určitě to chtělo získat alespoň jeden korálek. Naopak Charkov udělal kupředu výrazný krok, důležité ještě budou souboje se švédským Malmö. Přitom domácí vstoupili do duelu opravdu skvostně a hned z první akce vsítili branku. Po centru z pravé strany hlavičkoval Kaja Rotulu pouze do zad spoluhráče, ovšem balón se odrazil přímo k Jůnovi.

Ten ho napálil a i když trefil gólmana Alexandra Goryainova, tak balón se nakonec prudce odrazil pod horní tyčku - 1:0. Jenže deset minut po přestávce po rohovém kopu Ribeira Cleitona Xaviera, který nabral až neskutečnou výšku, vyskočil nejvýše Papa Gueye a hlavou zamířil do bližšího horního rohu. Poté to vypadalo, že se utkání bude dohrávat a že se oba celky rozejdou smírně, nicméně Metalist byl v celém průběhu přeci jen aktivnější.

A nakonec se v 79. minutě dočkal rozhodujícího úderu. Ještě předtím díky teči obránce Austrie nastřelil hosté břevno, poté jim ale vyšla hezká akce. Na hranici ofsajdu milimetrově unikl Jonathan Cristaldo a úplně osamocen dostal přesnou kolmici, ve vápně ho musel faulovat brankář Pascal Grunwald. Anglický sudí Mike Dean odpískal jasný pokutový kop, který s přehledem do protipohybu gólmana proměnil kapitán Xaver - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teda zatím ty kursy od bwinu moc nechápu!!Že by byla A.Vídeň mírným favoritem?!Metalist Charkov celou skupinu vyhraje a začne to dokazovat i v tomto zápase kdy nedostane gola a 3 vstřelí!

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim jestli favorit skupiny..ja bych to videl na Alkmaar..ale i tak si myslim ze postoupi prave s Alkmaarem

Reagovat
smazaný uživatel

tip X 2:2

Reagovat
jewix

Austrie jedém!1-0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ocakavam, ze sa oba timu rozidu zmierlivo : 1 - 25 % X - 45% 2 - 30%

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Charkov!!!2 body do koeficientu a 3 body do tabulky!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele