základní skupiny - skupina L, 2. kolo
29.09.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

AEK Atény - SK Sturm Graz 1:2

AEK Atény toužily v dnešním klání se Štýrským Hradcem napravit debakl z minulého zápasu proti Anderlechtu, svůj cíl ale splnit nedokázaly. Rakouský celek totiž dvěma góly v samotném závěru otočil stav utkání na 2:1 a vybojoval cennou výhru.

Mnohem lépe ale každopádně začali domácí fotbalisté. Hned z kraje zápasu měl dvě dobré příležitosti ke vstřelení branky útočník Eidur Gudjohnsen, pokaždé jej ale vychytal gólman Čavlina. Hra se následně z velké části odehrávala ve středu hřiště a diváky poměrně nudila.

Graz byl směrem dopředu téměř celý první poločas naprosto bezmocný, takže pomýšlet na vstřelení branky příliš nemohl. Ani Atény ale na tom nebyly o moc lépe, a proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran ovšem přišla velká změna. Už po pouhých pěti minutách šli domácí do vedení. José Carlos hlavou přeloboval gólmana Čavlinu, míč se snažil ještě odvrátit obránce Standfest, jenže neuspěl. V 53. minutě přišel pro AEK další důležitý okamžik. Po druhé žluté kartě musel hřiště předčasně opustit zkušený stoper Traianos Dellas.

Rakouský celek tento moment výrazně povzbudil a rázem jej to táhlo o poznání více dopředu. Dlouhou dobu však byla jeho snaha marná. Až v 87. minutě se konečně dočkal. Bezmocného gólmana Arabatzise si vychutnal Thomas Burgstaller.

Štýrský Hradec ovšem nepolevil a za svou snahu byl v nastaveném čase odměněn druhou brankou, která se stala nakonec vítěznou. Na svědomí jí měl náhradník Mario Haas, který využil výborného míče od Szabicse a z hranice šestnáctky rozhodl tento duel.

Autor: Tomáš Honajzer / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Rakušani nemaj šanci! AEK bez problémů 2:0!

Zbytečné peníze+domácí prostředí+pěkný kurs= Všechno na AEK!!!

Reagovat
jewix

Forza AEKARA! Letos by to chtělo postoupit dál i do jarní části.Jako "vždy" nám v cestě stojí Anderlecht a Rusáci.Ale rakouskej Sturm by jsme měli dát.

2-0 by bylo super, ale já tuším, že to bude větší boj.Klidně usmolených 1-0,ale hlavně 3 body!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

je opravdu těžké fandit AEK

Reagovat
smazaný uživatel

Už to přestávám chápat! To vážně řecké kluby neumí porazit ani rakušany

Řečtí funkcionáři by se měli podívat ke svým bratrům na Kypr, jak porážet evropské kluby

Reagovat
jewix

No ty voe....V 50. minutě jsem si říkal, už je tam paráda...v 53. jsem si říkal, tak to bude těžký v deseti,ale max. plichtu musíme ubetonovat a teď..... možná se na jaře s AEK FC v Evropské lize nepotkáme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele