základní skupiny - skupina L, 5. kolo
01.12.2011 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

AEK Atény - RSC Anderlecht 1:2

Anderlecht stvrdil svojí nepopíratelnou moc ve skupině L a i v pátém zápase zvítězil. AEK Atény naopak utrpěly svou pátou porážku. Pokud se RSC podaří vyhrát i v posledním kole nad Lokomortivem, zůstane jako jediný z celé Evropské ligy stoprocentní. U výhry 2:1 v Aténách byl na hřišti přítomný i český záložník Lukáš Mareček.

Zápas nabídl plno gólových akcí, a byť už se v tomto zápase o postupových spekulacích vůbec nemuselo hovořit, oba týmy si střetnutí dost užívaly. A že se bude jednat o nějaké to pohledné, ukázala již 4. minuta. Kanu hezky vypracoval šanci pro Gilleta, který z blízkosti doklepl balón do odkryté branky.

V 11. minutě mohl vyrovnat svou střelou Polák Roger Guerreiro, to se ovšem podařilo až Sialmasovi v minutě devatenácté. Ten převzal míč po Burnsovi a přízemní ránou překonal gólmana Silvia Prota. Ve 23. minutě naopak zahrozil anderlechtský Jovanovič, toho ale dokázal vychytat brankář Konstantopoulos.

Od té chvíle hosté svého soupeře dost tlačili. Wasilewski pálil mimo, ve 29. minutě znovu úřadoval Jovanovič, jehož příležitost musel znovu likvidovat Konstantopoulos. Ve 35. minutě se belgickému celku podařilo navrátit vedení. Safari našel svým centrem přesně hlavu Gilleta, jenž vsítil svůj druhý gól utkání.

A to ještě do přestávky mohli navýšit Jovanovič či Suárez, nebýt jinak dobře chytajícího Konstantopoulose. Začátek druhého poločasu začaly oba týmy velmi opatrně, až v 65. minutě vyslal dobrý pokus neudržitelný Jovanovič, jenže ten stále ne a ne překonat aténského muže v rukavicích jménem Dimitrios Konstantopoulos.

V 77. minutě mohl pečetit svůj hattrick Gillet, avšak mířil pouze do zámezí. Domácí si toho proti Anderlechtu opravdu příliš nevytvořili, Silvio Proto přesto musel zasahovat ve dvou případech, a to při šancích střídajícího Leonarda a Sialmase. V 88. minutě mohl hostům pojistit tři body de Sutter, jenže trefil pouze tyčku.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlechtu o moc nejde a tak to as i dopadne..zrejme budou poprve remizovat...tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
paomara

smutné loučení s Evropskou ligou... tip 1:1 nebo 0:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

aspon bod 0:0

Reagovat
jewix

mám tušení, že tohle nedopadne dobře...že AEK je plně přeorientovaný na ligu a EL se jenom dohrává.O víkendu nás čeká doma Korfu a tam je potřeba udělat 3 body.

Tady bohužel vidím jako vítěze Anderlecht. :(

Pro AEK byl zlomovej zápas téhle skupiny doma s Grazem, kterej jsme v závěru ztratili!

Reagovat
smazaný uživatel

hm

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas o ničem muže skončit uplne jakkoli, nedoporučuji sázet

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jewix má pravdu, jak nejde o LM, tak na to AEK prdí, stejně to bude remíza.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele