základní skupiny - skupina G
01.12.2010 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - RSC Anderlecht 3:1

Zenit ani v závěru roku nic nevypouští a v Evropské lize si na své konto připsal další tři body, tentokráte za výhru nad Anderlechtem. Ten se tak dostal do komplikované situace a v posledním kole musí porazit Hajduk Split a zároveň doufat, že AEK nebude bodovat doma proti Zenitu.

Po oťukávací desetiminutovce přišlo poměrně rychlé vedení domácích, z pravé strany poslal míč do vápna Danny a Ionov mířil přesně k bližší tyči - 1:0.

Vyrovnat mohl Mareček, ale jeho pokus z dvaceti metrů byl nepřesný. Podobně dopadl také Legear a následně se Marečkovi nepovedl ani reparát. Zenit na střelecké pokusy svého soupeře zareagoval zvýšenou aktivitou, po rohovém kopu Rosiny hlavičkoval těsně mimo Lombaerts a stoprocentní šanci zabil Zyrjanov, který ze šesti metrů nastřelil jenom tyč.

Další minuty patřily Rosinovi, ten nejprve netrefil branku a o několik okamžiků později centroval na Ionova, s jehož pokusem si poradil brankář Proto. Tečku za prvním poločasem pak udělala střela Lukaka a zákrok Malafejeva.

Zenit do druhé půle vstoupil aktivněji a nakonec se dočkal odměny. Ionov sice ještě neuspěl, v 65. minutě ale poslal Danny so šance Bucharova a ten zachoval chladnou hlavu - 2:0.

Danny si po dvou gólových asistencích chtěl připsat i branku, jeho dvě střely ale zneškodnil Proto. Ten se vyznamenal i proti ráně Lombaertse a poté měl štěstí, když Rosinovu ránu zastavilo břevno.

Na druhé straně zaměstnal Malafejeva Babangida, nejlepší hráč Anderlechtu Proto zase měl práci se zakončením Zyrjanova. V 85. minutě střílel nepřesně Babangida, který se o dvě minuty později převtělil do role nahrávače, jeho centr pak usměrnil do sítě Kanu - 2:1.

Šance hostujícího týmu na bodový zisk ale vzaly za své hodně rychle, v 88. minutě centroval Meira a domácím zajistil klid do koncovky přesnou hlavičkou Huszti.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Sotuen

neblázněte 0:1 jako fík. s vodkou v krvi se těžko hraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele