1/16 finále - odvety
24.02.2011 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting CP - Rangers FC 2:2

Sporting nezvládl závěr odvetného utkání s Rangers a v Evropské lize končí kvůli menšímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře, první zápas skončil remízou 1:1. V nastaveném času se trefil Maurice Edu a poslal svůj tým do osmifinále.

Na stadiónu Josého Alvaladeze měli domácí dotáhnout slibně rozehraný duel s Glasgow Rangers, když si ze Skotska přivezli remízu 1-1. A začátek zápasu napovídal, že to bude právě portugalský celek, kterému se podaří postoupit do dalšího kola. Hned v prvních minutách střetnutí Whittaker předal míč Djalovi, jeho střela z úhlu byl však zablokován skotským brankářem McGregorem.

K první vážnější šanci se Rangers dostali až ve 20. minutě a hned z toho byl gól. Richard Foster z pravého křídla nacentroval do pokutového území a dokonale našel nabíhajícího útočníka El-Hadji Dioufa, který hlavičkou překonal brankáře Patricia.

Po inkasované brance potřeboval Sporting vstřelit alespoň jeden gól, aby nastolil remízu. A tak se Portugalci hnali do útoku a jejich snaha mohla vyústit v penaltu, když se v brankovišti poroučel k zemi Joao Pereira, jenže italský sudí Paolo Tagliaventi trestný kop nenařídil.

Z veliké dálky ve 31. minutě napřáhl domácí Pedro Mendéz, ale jeho razantní střela o pár metrů minula cíl. Ve 42. se už ale lisabonští vyrovnání dočkali. Evaldův centr z levé strany nedokázal dostatečně odhlavičkovat Bartley, míče se chopil Postiga, přiťukl ho Mendézovi a ten prudce a přesně vystřelil k pravé tyčce, čímž nedal McGregorovi žádnou šanci. Při poločasovém odchodu do šaten se do sebe pustili Diouf a Marco Torsiglieri. Italský hráč chytil útočníka Rangers za loket, což se Senegalcovi nelíbilo a chtěl mu jeho nevybíravé počínání oplatit.

Do druhého poločasu znovu lépe vkročili domácí v zeleno-bílých dresech, kteří byli blízko druhého gólu v zápase do krásně zahraném přímém kopu Matiase Fernandéze. Ten obstřelil zeď a jeho střela se snášela do zadního růžku McGregorovy brány. Ten však vynikajícím zákrokem zažehnal nebezpečí.

Velkou šanci si vytvořili domácí v 63. minutě. Djalo se skvěle uvolnil na levém křídle, dostal se s míčem až do pokutového území, kde ho přihrál Pereirovi, který vystřelil pouze do MCGregora. Od toho se ale míč odrazil přímo na nohu Mandézovi, jeho střela však směřovala nad břevno.

V průběhu druhého poločasu provedli Rangers dvě střídání. Ze hry odešli David Weir a Fleck, svůj um mohli naopak předvést Lafferty se Slovákem Weisse, kteří se měli podílet na prolomení remízového stavu. Toužený gól ale nepřicházel, a tak byl vystřídán i Diouf, kterého nahradil David Healy.

Ale byl to Sporting, kterému se podařilo vsítit druhý gól hned po několika sekundách od třetího střídání Skotů. Pereira vybojoval míč u pravého rohového praporku a nacentroval ho před bránu, kde se do něj hlavou opřel Djalo a vstřelil v tu chvíli postupovou branku.

Když už se zdálo, že Sporting postoupí mezi 16 závěrečných týmů, přišel pro celý stadion velký šok. V nastaveném čase Foster vyslal Healyho, který se vyhnul ofsajdu, do velké šance. Střídající hráč vyslal prudkou křížnou přihrávku pokutovým územím, na kterou McGragor nedosáhl, a tak již pro Edua nebylo těžké míč dorazit do prázdné branky.

Tento gól zajistil hráčům z Glasgow důležitou remízu 2:2, která tým posílá do dalšího vyřazovacího kola, kde se skotský celek utká s nizozemským PSV Eindhoven.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
PePiG7

2-1 Postiga,Muniche-Lafferty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tezko rict...tipl bych kriz...1:1 a bude prodl.

Reagovat
FC Porto FC

1:0 víc nečekejte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

0:2 ako pred 3 rokmi

Reagovat
smazaný uživatel

0 1 docela prekvapko

Reagovat
Ferguson6

oujééé

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne chlapci

Reagovat
Maverick 65

V nastaveném čase Foster vyslal Healyho, který se vyhnul ofsajdu, do velké šance. Střídající hráč vyslal prudkou křížnou přihrávku pokutovým územím, na kterou McGragor nedosáhl, a tak již pro Edua nebylo těžké míč dorazit do prázdné branky.....trochu divný ne? golman Rangers nedosáhl na přihrávku a tak Rangers dali gol asi chyba ...ale jinak super postup Gers!

Reagovat
FC Porto FC

LoL to čumím jak péro ale co u Sportingu mě už nic nepřekvapí když remizujou s Rangers tak už sou na tom hodně špatně

Reagovat
smazaný uživatel

FC Porto FC: ježiš, ty jsi tak trapný kdyby ses na ten zápas díval, tak víš, že Rangers hráli dobře, McGregor chytal bravurně, mnohokrát to zachránil, ale ty víš uplné nic a pak tu meleš takovédle kraviny

Reagovat
FC Porto FC

já to myslel ironicky abych naštval Fergusona6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele