základní skupiny - skupina F
15.12.2010 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta na závěr roku remizovala s CSKA Moskva

Dva jistí postupující do jarních bojů Evropské ligy zakončují rok 2010 remízou. Rozhodčí Ingvarsson v první půli dvakrát přerušil radost domácích z vyrovnání, přesto Kadlec gólem do šatny rozhodl o první ztrátě ruského celku v letošním ročníku evropského poháru.

Pomalejšímu rozjezdu na promrzlé Letné nahrávali i diváci, kteří vyzvali aktéry ke "koulovačce" a zůstali nepochopeni. Přesto se po dvanácti minutách dostal do velké šance Pamič, ke kterému prošla do šestnáctky přihrávka od Wilfrieda přes Fedotova, a po nepovedeném odkopu Berezuckého pálil k bližší tyči. Čepčugov musel solidním zákrokem vyrazit na roh.

Slavilo se tak na opačné straně. Při rychlém kontru využili hosté volné levé strany, kde chyběl Adiaba i vztekající se Kucka, a Tošić tak bez větších potíží mohl centrovat do vápna na Dzagojeva. Ten se neunáhlil, posunul si míč více doprava a přes Pamiče s Brabcem ho poslal mezi nohama Zítky do sítě.

Do inkasování aktivnější Sparta na chvíli zamrzla, nicméně se ve 25. minutě opět ozval Wilfried. Po přímém kopu Sionka hlavičkoval ke vzdálenější tyči a Čepčugov při dotírání Brabce nedokázal balón udržet. Trefa Hejdy však nebyla uznána, zkušenější pražský stoper stál v jasném ofsajdu.

Poté, co další zásah domácích odsoudil pomezní upozorněním na hraniční ofsajd Sionka, měl velkou příležitost navýšit Tošić. Osm minut před koncem první půle dostal míč do vápna, tentokrát zaváhání Adiaby využil pouze ke střele těsně vedle protější tyče.

Ve 44. minutě přišel nákop Hejdy, který Podaný sklepl na vápno Kadlecovi. Talent Sparty si následně poradil se Šemberasem a výborně umístěnou přízemní střelou vyrovnal.

Vzápětí se snažil znovu srazit domácí Oliseh, pohotová rána z patnácti metrů nepostrádala razanci, nicméně mířila přímo na brankáře. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran se v úvodních pěti minutách prezentovali dva ex-slávisté. Nejprve po přímém kopu Podaného hlavičkoval Brabec pouze do míst, kde stál připravený Čepčugov, aby z následné protiakce pálil pohotově Necid, který minul bližší tyč.

Přesnou mušku neprokázal ani Tošić, když si po oku libé kombinaci posunul míč šest metrů od branky, kterou nakonec přestřelil. Zlepšený výkon hostů nepřinesl zvýšené tempo, na další šanci se tak čekalo až do 70. minuty.

To se kolem Hejdy lehce otočil Necid a přízemní pokus z vápna chtěl umístit k bližší tyči. Zítka musel rychle na zem, aby míči zamezil v cestě do jeho sítě. Předčasně zvedali ruce nad hlavu fanoušci pražského týmu deset minut před koncem.

Pamič uvolnil Zemana, který centroval na zadní tyč, kde Berezucký nehlídal Kweukeho. Střídající útočník opřel svou hlavičku chytře o zem a jen decimetry ho dělily od úspěchu. V poslední minutě řádné hrací doby se pak předvedl divákům, když zasekávačkami na hranici šestnáctky zesměšnil Berezuckého s Fedotovem, aby poslal míč po zemi do tyče.

V nastaveném čase se po kombinační akci dostal do slibné příležitosti Zeman, ale z velké blízkosti nestačil lépe zamířit. Promrzlí fanoušci se tak tří bodů nedočkali.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (422)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele