základní skupiny - skupina L
04.11.2010 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rapid Vídeň - CSKA Sofia 1:2

Další z těch méně atraktivních duelů byl k vidění ve Vídni, kde domácí Rapid přivítal CSKA Sofia. K vidění sice byly tři góly, ale i přesto zápas patřil k těm nudnějším. Hosté vyhráli těsně 1:2 a připsali si tak první tři body do tabulky skupiny L. Bodově se zároveň dotáhli právě na Rapid a stále drží teoretickou šanci na postup.

Už ve 2. minutě mohli jít domácí do vedení. K odraženému balónu se se štěstím dostal Veli Kavlak a svou pohotovou střelu napálil do břevna branky CSKA. O pár minut později zahrozili také hosté. Alexander Tonev si seběhl na povedenou přihrávku Galcheva a svůj projektil z dobrých dvaceti metrů poslal dva metry mimo branku Rapidu.

Do slušné šance se v 17. minutě dostával hostující Michel, ale rozhodčí Evans zastavil jeho postup kvůli odmávanému ofsajdu. Opakovaný záběr však ukázal, že se o ofsajd nejednalo a rozhodčí tak tentokrát poškodil hostující celek. V prvním poločase opravdu nebylo k vidění něco světoborného a další střela přišla až ve druhé části prvního dějství. Na centr Drazana si naskočil Soma, ale svou hlavičkou neohrozil branku CSKA.

V závěru poločasu si oba týmy připsali po jedné na zajímavé šance, ale závěrečné střely těchto příležitostí byly zblokované a tak nestojí příliš za zmínku. Tím skončilo utrpení v prvním poločase na stadionu Gerharda-Hanappiho.

Ve druhém dějství se oba celky přeci jen osmělily a k vidění byl mnohem zajímavější fotbal. Hned v 50. minutě navíc padl úvodní gól zápasu a trefili se poprvé hosté. Brazilec Marquinhos předvedl parádu ve středu hřiště a nahrál přesně a efektivně na úplně volného Yancheva, který si poradil bez problémů a placírkou k tyči poslal svůj tým do vedení 0:1.

To však hostujícímu celku dlouho nevydrželo a o šest minut později už bylo vyrovnáno. V pokutovém území totiž zahrál rukou domácí Sonnleitner a rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Rapidu. Na značku si balón postavil Hamdi Salihi a nedal gólmanovi domácích šanci - 1:1.

Ve druhé půli se pytel s góly roztrhl a v 64. minutě šli hosté podruhé do vedení. Skvěle hrající Marquinhos si po asistenci připsal také branku, když napřáhl z pětadvaceti metrů a jeho tečovaná střela zaskočila gólmana Hedla v brance Rapidu. V závěrečné části zápasu bylo k vidění několik střídání a hodně nepovedená střela domácího Reného Gartlera. To bylo vše a domácí se už na vyrovnání nezmohli. Sofie si tak veze z Rapidu první body za výhru 1:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sofia da konecne gol....tip X...1:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Mustafa

Docela by me zajimalo, jak se Rapid muze v lize nachazet na 13.miste, kdyz rakouska bundesliga ma jen deset muzstev

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem, je to kravina ...nechtíc jsem zaměnil příčku s body ..takže Rapid je sedmý a má třináct bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že Rapid potvrdí v tomto zápase roli favorita...1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA vyřadila mnohem silnějši soupeře než Rapid třeba Ajax Juventus Liverpool Bayern M a Leverkusen v Turecu si zasloužili bod a proti Porto gol byl z offsajdu rodhodči vždy piskali proti tymum z Balkanu stejne jako včera ve Vidni a v Sofii Levski - Lille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele