1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

PAOK Soluň - CSKA Moskva 0:1

Ruský celek CSKA Moskva potvrdil roli favorita a odvezl si z řecké půdy výsledek, se kterým bude jistě potěšen. Domácí totiž precizní obraně nedokázali vsítit žádnou branku a hosté naopak rozhodli o svém těsném vítězství po půl hodině hry. Českého diváka jistě těší, že jediným střelcem se stal reprezentační útočník Tomáš Necid, který odehrál celý zápas. Na PAOK čeká v odvetě v mrazivém ruském počasí opravdu velmi obtížná zkouška.

Teplokrevní Řekové se totiž těžko budou vyrovnávat s velmi nepříznivým počasím a odvézt si z Moskvy vítězství pro ně zřejmě bude neřešitelný úkol. Přitom se mohlo zdát, že CSKA bude chybět zápasová praxe, neboť nesehrálo soutěžní zápas více jak dva měsíce. Naposledy se představilo na stadionu pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy, kde poprvé ztratilo korálky. Duel v Soluni ale ruský velkoklub s přehledem kontroloval.

Domácí vstoupili do zápasu o něco lépe a první možnost si vypracoval Bruno Cirillo, nicméně jeho střela byla nepřesná. Hned na to zlikvidoval hostující gólman Igor Akinfeev kroucený přímý volný kop Adelina Andre Vieiry De Freitase Vieirinhay. Ve 12. minutě vyrazil ruský čaroděj pokus Dimitrise Salpingidise pěkně kolem tyčky, za malou chvíli netrefil o několik centimetrů horní roh záložník soluňského týmu Vladimír Ivič.

CSKA se poprvé ozvalo až v půlce úvodního dějství, kdy propagačně vystřelil Aleksandrs Cauna. Jenže po půl hodině hry se již měnil průběžný stav zápasu. Po centru Georgie Shchennikove vypálil Necid z první přímo do pravého dolního rohu - 0:1. Hosté od této chvíle zabrali a mohli ještě do poločasu své hubené vedení navýšit, nicméně proti pokusům Seydoue Doumbiy, Necida a Tošiče byl vždy úspěšný brankář Kostas Chalkias.

Jenže skvělý strážce řecké klece musel své místo opustit kvůli zranění a místo něho se mezi tři tyče postavil Dario Krešič. Ten ovšem svého kolegu nahradil celkem slušně a jeho výkon byl určitě hodnocen kladně. PAOK hrozilo především za standardních situací, přímý volný kop Lina ale pohodlně zlikvidoval Akinfeev. Na druhé straně se vytáhl též poprvé Krešič, který zlikvidoval přímý volný kop Tošiče. Následně se snažili útočit oba protivníci, jenže do vyložené gólové možnosti se již nedostali, a stav proto zůstal nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

S Moskvou asi prohrajem,domnivam se ze je to konecna v EL,ale fandit budu az do konce!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neco podobneho jako Sevilla vs Porto,Paok predvadi velice slusne vykony-doma,at je to Recky pohar,nebo predkolo ligy mistru,kde Paok doma i venku na Ajaxu remizoval.CSKA melo pauzu,tabulku E.Ligy vyhrali,ale pauza je pauza 2:1,1:1,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
smazaný uživatel

Cska bohužel jasnej favorit, hlavně ta odveta v -20 stupních bude pro Paok strašně tězká vojna. Přesto si myslím, že doma Paok neprohraje, řecký prosředí sehraje opět svou roli. Zítra tipuju 2:1 Pame Dikefale!

Reagovat
paomara

jsem hodně zvědavej na PAOK... v lize teď dvě prohry 0:1, takže rozpoložení asi nic moc... navíc ať chceme nebo ne, tak CSKA je zatraceně silnej tým! Budu doufat v remízu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle dvojzapas si myslim ze je jeden z nejjasnejsich , uvidime treba Rekove prekvapi ale pochybuju .

Reagovat
jewix

1-0 a bude klid.

Reagovat
Lorcan

0:2 Honda, Necid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele