základní skupiny - skupina L
04.11.2010 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dva góly, dvě vyloučení a dvě kuriozity: Porto-Besiktas 1:1

Velmi zajímavý duel byl k vidění na Estadio do Dragao v Portu. Domácí FC Porto ztratilo ve druhé půli vedení, ale góly nebyly v tomto duelu to nejzajímavější. Oba týmy zůstávají favority na postup.

Začalo se přitom zvolna, nic nenasvědčovalo tak bláznivému vývoji. O jakés takés zrušené se v úvodu staral snad jen domácí útočník Falcao, který několikrát zahrozil. Ve dvacáté minutě dali domácí dokonce gól, ten však správně nebyl pro ofsajd uznán, Hulk se tedy radoval předčasně.

Po půlhodině hry přišla první vážnější situace také na druhé straně. Brazilec s nebrazilským stylem Bobo se krásně uvolnil, jenže branku netrefil. V šestatřicáté minutě se mohli domácí radovat, pokutový kop chladnokrevně proměnil Falcao a rozradostnil zaplněné tribuny. Ještě do poločasu mohl vyrovnat Guti, jeho technická střela však minula levou tyč Heltonovy branky.

Do druhého dějství vstoupilo Porto skvěle a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy půjdou domácí do dvoubrankového vedení. Šance byly, ale to by musel být Christian Rodriguez v zakončení chladnokrevnější. V sedmapadesáté minutě domácí perfektně zakombinovali, po Rubenově přihrávce a Belluschiho patičce se ocitl sám před gólmanem Hulk, jenže jeho snaha o přehození skončila pouze rohovým kopem.

Zlomový okamžik utkání přišel přesně po hodině hry. Rodriguezovi utekl míč do zámezí, kde došlo ke strkanici a domácí hráč šel po druhé žluté kartě pod sprchy. To Besiktas nabudilo a hned v zápětí mohl vyrovnat střídající Hološko, jenže trefil pouze břevno. Co se však nepovedlo Hološkovi, podařilo se Nihatu Kahvecimu. Český kat z Euro 2008 se napřáhl z velké dálky a vstřelil svůj první, nutno podotknout že nádherný, gól v letošní sezoně.

Hned o čtyři minuty později se ale síly na trávníku vyrovnaly, po druhém žlutém faulu byl vyloučen hostující Ibrahim Toraman. Porto tlačilo, ale do šance se paradoxně dostával spíše Besiktas, Tabatovu ránu zblokoval vracející se Moutinho. V pětasedmdesáté minutě přišla první kuriózní situace. U půlící čáry se dostal k míči Bobo, nijak se nerozpakoval a vypálil, bezmocný Helton jen sledoval, jak kulatý nesmykl končí na břevně!

Druhý zajímavý okamžik na sebe nenechal dlouho čekat. Na nádherný Moutinhův pas za obranu si naběhl Ruben Micael, přehodil vyběhnuvšího brankáře Arikana a běžel slavit k rohovému praporku. Jenže světe div se, jeden z obránců míč vykopl přesně na hranici brankové čáry! Neuvěřitelný obranný zákrok!

Utkání tak skončilo asi spravedlivou remízou 1:1. Pro oba týmy to znamená upevnění postupové pozice, o kterou by už neměly přijít.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1....3:1

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
Veselac

4:0

Reagovat
Marv

Mimo jiné v Portugalsku nenastoupí nadějný bek Ridvan Simsek, který spadnul v koupelně a pochroumal si ruku

Jinak 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Guarinovu ránu zblokoval vracející se Moutinho. tak tohle už opravdu ne. jestli jste neviděli zápas, tak radši nic nepiště , kdo má to hrůzu potom číst.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele