základní skupiny - skupina L
02.12.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

CSKA Sofia - Beşiktaş JK 1:2

Jasná je po dnešním pátém kole Evropské ligy situace ve skupině L. Své zápasy zvládlo Porto i Besiktas a oba favorité skupiny tak postupují do jarních bojů. V zápase mezi CSKA Sofia a Besiktasem Istanbul byli hosté aktivnějším a lepším týmem a po vítězství 1:2 si definitivně zajistili postup. Svou stopu měl v utkání i československý fotbal, protože za Besiktas skórovali postupně Tomáš Zápotočný a Filip Hološko.

První poločas příliš zajímavého pro diváky nenabídl a k vidění byl spíše obrovský boj o střed hřiště, ve kterém měli mírně navrch hostující fotbalisté. První šanci měl po čtvrthodině hry hostující Fabian Ernst, ale svou střelu z úhlu napálil pouze do boční sítě branky M'Bohliho. Hosté byli po většinu prvního dějství aktivnějším týmem a o další střely se pokoušeli postupně Koybasi a Hilbert, ale jejich pokusy byly zablokovány domácí obranou.

První příležitost domácího CSKA přišla ve 26. minutě a na svědomí ji měl Tonev. Ten se po dostal ke střele po přihrávce Deleva napříč pokutovým územím, ale netrefil balón ideálně. V nudné první půli mohla zvednout diváky ze sedadel šance Deleva ze závěru poločasu, ale svou střelu otřel pouze o tyč hostující branky a do kabin se tak šlo za velmi pochmurné nálady v podobě skóre 0:0.

Do druhé půle přeci jen vstoupili oba celky aktivněji a více ze hry měl znovu Besiktas. Po úvodním projektilu domácího Mineva šli hosté do vedení a zasloužil se o to český borec. Guti poslal svůj rohový kop přímo na hlavu Tomáše Zápotočného, který se ze své oblíbené pozice nemýlil a poslal Besiktas do vedení 0:1.

O pět minut později přidal Besiktas druhý gól. Slovenský forvard Filip Hološko si vyměnil balón s Gutim a povedenou přízemní střelou upravil na 0:2. Domácí Sofia se nechtěla vzdát a snažila se velmi vehementně o korigování skóre. Většinou však hrozila pouze z dalekonosných pokusů, při kterých hrál hlavní roli Todor Yanchev.

Za svou aktivitu byli domácí odměněni deset minut před koncem zápasu. Delev nacentroval balón před branku Besiktase a úplně osamocený střídající Sherida neměl problém hlavičkou zasunout balón do branky a snížit na 1:2. V závěru zápasu měl Sheridan ještě jednu střelu, ale ta nebyla ani zdaleka tak přesná jako jeho gólová hlavička a CSKA už nedokázali vyrovnat. Besiktas si tak veze z Bulharska zasloužené tři body za vítězství 1:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 nandajte to těm špinavcum, doufam že rozhodči konečně nebude piskat proti Bulharům. M inule kolo piskali jak proti Levski tak i proti CSKA. Levski si určitě zasložil vyhrat proti Lille

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses nemocnej .

Reagovat
smazaný uživatel

TY SEŠ DICK

Reagovat
smazaný uživatel

Nedival ses na zapas tak drž hubu idiote nebo tě vylečim

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 a cakam ze sa besiktas aj niekam dostane

Reagovat
smazaný uživatel

bulhari su slabi..tip2

Reagovat
smazaný uživatel

Besiktas si neveze zasloužené tři body z Rumunska, pokud vím, Sofia je v Bulharsku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele