základní skupiny - skupina F
04.11.2010 19:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

CSKA díky Necidovi otočilo duel s Palermem a raduje se z postupu

Český útočník Tomáš Necid se stal hrdinou utkání mezi CSKA Moskva a Palermem, když podal výborný výkon podpořený dvěma krásnými góly. Moskvané zvítězili díky třem brankám během sedmi minut.

Do utkání vstoupili lépe domácí, jenže jejich koncovka byla v úvodu žalostná. Necidova hlavička skončila vysoko nad, Gonzalezova dělovka šla zase do středu branky. A tak přišel trest. Po levé straně upláchl Fabriko Micolli, nacentroval do pokutového území na Maccaroneho, pro kterého nebylo těžké uklidit míč k tyči bezmocného Akinfeeva.

CSKA bylo i nadále lepším týmem a hostí si museli pořádně oddychnout při ráně Tošiče, která jen těsně minula pravý horní růžek branky. Palermo hrozilo jen z rychlých protiútoků, po jednom z nich si Maccarone poradil s bránícím hráčem a mohl se zeptat domácího brankáře, kam chce poslat míč. Jenže hostující útočník to vyřešil nejhůře jak mohl, Akinfejev neměl problém lapit pomalou střelu směřující doprostřed branky.

Po půlhodině hry přišel jeden z nejdůležitějších momentů utkání, po druhé žluté kartě totiž šel předčasně pod sprchy Antonio Nocerino. Tím se tlak domácích ještě umocnil, jenže v zakončení selhal i Tošič, jenž promáchl ve vyložené pozici. A byl to znovu aktivní Srb, který těsně před hvizdem znamenajícím konec první půle pálil z velké vzdálenosti sebevědomě, nikoliv však přesně.

Co se ale dělo na začátku druhého dějství, to nemá obdoby, hráčům Palerma se musí točit hlava ještě teď. Hned po dvou minutách si na skvělou Mamajevovu přihrávku naběhl Keisuke Honda, obhodil si toporného stopera a podél gólmana Benussiho uklidil míč do sítě.

Kdo si však myslel, že to je ze strany domácích alespoň na nějaký čas všechno, hrubě se zmýlil. V padesáté minutě si míč zády k brance zpracoval Necid, obtočil se kolem bránícího protihráče a parádní střelou za pomoci tyče rozvlnil síť.

Ale domácí neměli dost, hned v další minutě šel sám na branku kanonýr Vagner Love, ale trefil jen vybíhajícího Bennusiho. Co se ale nepovedlo Lovovi, napravil Tomáš Necid. Ten dostal famózní přihrávku od špílmachra Hondy a tváří v tvář Bennusimu nezklamal, dokonce ho potupil jesličkami.

Hostující Palermo se z těžkého K.O. dlouho nemohlo vzpamatovat a mohlo být za pasivitu znovu potrestáno, to by ale Chilan Gonzalez musel pálil přesněji. V sedmašedesáté minutě mohl zkompletovat hattrick český útočník Necid, chyběly mu k tomu po dalším perfektním pasu Hondy milimetry.

Ne, opravdu to ještě nebylo vše, domácí drtili svého soupeře, jak jen to šlo. Po sedmdesáti minutách se ale vytáhl Benussi, jenž podruhé v krátkém časovém intervalu vychytal ve velké šanci Vagnera Lova. A když v brance neskončila ani tvrdá přízemní rána střídajícího Oliseha, skončilo utkání 3:1 ve prospěch CSKA.

Moskvané byli v utkání jasně lepší, Palermo srazilo hloupé vyloučení. Italové nyní potřebují k postupu porazit doma Spartu i Laosane a doufat ve ztrátu pražského klubu s CSKA.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad CSKA nevypusti zapas a nebude hrat jen na remizu...mela by byt cista 1 a potvrdit si 1.misto ve skupine

Reagovat
vanGomm

CSKA to určitě nevypustí a určitě nebude nic vypouštět ani se Spartou,jak si asi někteří myslí.Tip výhra CSKA o gól (HX).Na druhou stranu je pravda,že jim v tomto zápase s Palermem na 1.flek ve skupině už prakticky stačí remíza.Zatím vše nasvědčuje tomu,že komu Lausanne sebere nejvíc bodů,toho to bude stát postup.

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

a kde jsou sestavy? aby tam CSKA neposlalo náhradníky.....tipuju kříž

Reagovat
smazaný uživatel

právě...hledám na tipáči střelce...a dumbia tam vůbec není ...ale uhrajou to v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

doumbia je zraněnej

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to CSKA nevypustí, tak jasná 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že za Palermo nastoupi Miccoli

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že CSKA to nevypustí a Palermo doma přejedou 2:0..

Reagovat
smazaný uživatel

NECIIIIIID , HEAD SHOT !

Reagovat
smazaný uživatel

To je drak ten Necid!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No jo Necka to je borec

Reagovat
kubys

trevor slaví

Reagovat
smazaný uživatel

60 zápasů,20 gólů v CSKA kdo by to řekl, když tam přestupoval, že?

Reagovat
supervizor

Tak on často střídá, takže ty zápasy jsou zavádějící, na minuty by to bylo konkretnější.

Reagovat
Losinho

V téhle sezoně 1147 minut (cca 13 celých zápasů) a 8 golů.

Reagovat
Mada

parádní čísla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně jak píše supervizor, podle počtu odehraných minut ta statistika bude ještě o velký kus lepší

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne suprove hral a snad takhle bude pokracovat a bude v zakladu. makej tome

Reagovat
didosh

Super Necko,jen tak dál!!!!!

Reagovat
Didier Drogba

Necid

Reagovat
fantomas

Od trevora, kterej je teď na výjezdu a nemá tak přístup na internet, vám mám vzkázat: "Necid "

Reagovat
miky10

Reagovat
kubys

Ale má přístup k netu...

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

néééééé ale tu Spartu stejně dáme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele