základní skupiny - skupina E
15.12.2010 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - BATE Borisov 3:0

Nizozemský Alkmaar na závěr svého působení v Evropské lize porazil před svými fanoušky běloruský BATE Borisov s přehledem 3:0 a dostal se tak v tabulce skupiny E alespoň na utěšující třetí místo před poslední Šeriff Tiraspol. Hosté naopak díky této porážce ztratili naději zabojovat o první pozici a končí nakonec druzí.

Jako první se ozval hostující Bressan, ale se svou střelou neuspěl, mířil totiž mimo. AZ se naopak o minutu později ujalo vedení. Brankář Romero poslal dlouhý nákop hluboko do hřiště, pro něj si seběhl Sigthorsson a jako zkušený mazák skóroval. Na 2:0 se snažil zvýšit Wernbloom, avšak tentokráte byl borisovský gólman Veremko mužem na svém místě.

A Wernbloom měl nabito i nadále, stačilo jen málo, aby s blízkosti v tomhle případě už konečně bránu trefil. Jenže se tak nestalo, míč skončil vedle brány. V první půli zmiňme ještě příležitost a střelecký pokus Holmana, kterou s vypětím všech sil musel likvidovat kolem tyčky Veremko.

Ve druhé půli opět jako první zahrozil BATE, Licharovičova rána však byla příliš slabá, aby si s ní Romero mezi třemi tyčemi neporadil. Na druhé straně pálil z blízkosti Sigthorsson, ovšem Veremko znovu nezapochyboval a lapil. Poté hostující Bressan ukázal, že kopat standardky docela umí a jeho přímý kop s potížemi vychytal Romero.

Uvedl se také domácí náhradník Gudmudsson, jenže směrem na Veremka nevypálil. Nakonec Alkmaar vsítil během tří minut dvě branky. Svůj druhý gól v zápase si připsal v 84. minutě Sigthorsson, jenž zužitkoval centr Gudmundssona a poslal balón do sítě. A po něm se pěkně trefil také Maher, jehož nakrmil skvělým pasem znovu aktivní Gudmundsson.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:3

Reagovat
AjaxFans

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele