základní skupiny - skupina D
01.10.2009 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - Hertha BSC 1:0

Po druhém zápase zůstává nadále ve skupině D stoprocentní Sporting, který doma šťastně porazil Herthu 1:0. Hosté byli herně lepším týmem, vaz jim však srazila tečovaná střela Adriena Silvy. Domácí hubené vedení udrželi až do konce, byť se po závěrečném hvizdu dočkali od fanoušků ohlušujícího pískotu.

Do utkání vstoupily oba týmy dosti opatrně, hned ve čtvrté minutě ale zaznamenali první možnost hosté, Ramosovu skákavou střelu musel domácí brankář Patrício vyrážet na roh. V desáté minutě se náhle ozval také favorizovaný Sporting, když se na levé straně uvolnil Caicedo a z mírného úhlu tvrdě vypálil na první tyč, brankář Burchert byl ale na zemi včas a míč vyrazil.

O něco více aktivity vykazovali Berlíňané, v 18. minutě jim ale domácí velmi šťastným způsobem přistřihli křídla. Adrien Silva nevěděl co s míčem, tak ho z uctivé vzdálenosti napálil na bránu a míč po nešťastné teči hostujícího Dárdaie nezadržitelně zaplul do sítě - 1:0. Minutu nato chtěl odpovědět Wichniarek, jeho rána ovšem šla příliš vysoko.

V první půli se nebylo moc na co koukat, byť se hosté snažili, seč mohli. Po necelé půlhodině předvedli i rychlý protiútok zakončený Raffaelem, ten ale pálil taktéž nad domácí svatyni. Poté to dvakrát zkoušel z dálky Kačar, ale ani on neuspěl, takže nejvíce pozornosti na sebe strhl belgický sudí Gumienny, jehož úzkostlivý styl rozhodování se žlutými kartami nešetřil.

I po změně stran měl první příležitost Sporting Club, v 50. minutě se k míči dostal v pokutovém území Vukčević, ale na jeho střelu byl Burchert připraven. Co se dění na hřišti týče, od první půle se nezměnilo nic - Hertha nadále tlačila, ale v ofenzivě byla prakticky bezzubá. Až dobře hrající Raffael znovu zakončoval, tentokrát mířil lépe než v prvním poločase, ale Patrício jeho pokus zneškodnil. Na druhé straně pálil tvrdě pozemi Veloso, Burchert si však nadvakrát poradil.

Čtvrhodinu před koncem se přes domácí brankou dostal míč k Wichniarkovi, ten ale byl překvapen a balon mu navíc od nohou rychle odkopl Abel. S přibývajícím časem Hertha vzadu otevírala stále více vrátka, domácí to ale nepotrestali a málem litovali. V nastavení se opřel do míče Janker, jeho úchvatná rána ale skončila jen na břevně. Poté byl ještě po druhé žluté vyloučen střelec gólu Silva, na výhře domácích to ale už nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

5:4

Reagovat
Arne

Wir steh'n auf!!! Remízka by nás mohla nakopnout.

Ha Ho He, Hertha BSC!

Reagovat
smazaný uživatel

1-1...za hosti Kačar alebo Raffael.............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele