základní skupiny - skupina D
05.11.2009 19:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Hertha BSC 2:3

Hertha tahala v Heerenveenu od začátku za krátší konec, výborným výkonem zejména ve druhé půli a bojovností na hranici možností ale výsledek otočila a veze si domů výhru 3:2, která řádně zamotává situaci ve skupině D. Za domácí se dvakrát trefil český útočník Papadopulos, na druhé straně ale předvedl stejný výkon Domovčijski a v nastavení vzal spravedlnost do svých rukou Wichniarek.

Pro domácí "srdíčka" začalo utkání, jak nejlépe jen mohlo. Už ve třetí minutě zapomněl hostující Nicu na Papadopoulose, který zcela volný zúročil rohový kop Losady - 1:0. Hosté se ovšem oklepali celkem brzy, mladíček Bigalke uvolnil Wichniarka, ten ale mířil mimo. Stejně si vedl i na druhé straně Assaidi, poté však už přišla chvíle Berlíňanů. Ve 21. minutě vyhrál Wichniarek souboj s Breuerem a předložil míč Domovčijskému, jenž ho ze sedmi metrů v pohodě poslal do sítě - 1:1.

Hrálo se ve velkém tempu, bez přílišné taktiky a defenzivní obezřetnosti, čehož mohl ve 27. minutě využít Nicu, který prošel jako nůž máslem domácí obranou, ale gólman Vandenbussche jeho střelu vykopl. Poté předvedli menší nedorozumění hostující Stein s Drobným, potrestáni za to sice nebyli, přesto ještě do poločasu český brankář inkasoval a bylo to znovu od krajana Papadopoulose. Ve 36. minutě se na levé straně uvolnil Assaidi a po jeho centru hlavičkoval ostravský odchovanec přesně ke vzdálenější tyčí, čímž stanovil poločasový stav 2:1.

Ten po změně stran ale nevydržel ani sedm minut. Aktivní Wichniarek tentokrát střílel, jeho pokus byl zblokován ke kopačkám Domovčijského a ten z první uklidil balon k tyči - 2:2. Bulharský útočník hostí mohl v minisouboji Papadopulose dokonce předčít, přesně po hodině hry už takřka zvedal ruce nad hlavu, ale radost mu zkazila tyč. Nepříliš oslnivý dojem ze svého výkonu pak mírně zlepšil i Stein, který udělal kličku dvojici protihráčů, ale se svou ránou na Vandenbusscheho nevyzrál.

Na straně domácích poté zahrozil z přímého kopu Losada a chvíli po něm pohotovým zakončením Beerens, to však byly jediné dvě akce Heerenveenu ve druhé půli. Jinak měla převahu Hertha a to místy hodně znatelnou, dlouho ale trpěla na nízké efektivitě. Zvlášť Domovčijski mohl strhnout vedení na stranu hostí hned dvakrát, ale Vandenbusscheho zákroky byly proti. Když pak se svou bombou neuspěl ani Wichniarek, zdálo se, že utkání skončí nerozhodně.

Jenže přišla první minuta nastavení a možnost Herthy jít do protiútoku. Ten rozjel kapitán Friedrich, který kolmicí vysunul Domovčijského, ten dopravil do pokutového území přízemní centr a Artur Wichniarek ho levačkou z první poslal za záda bezmocného Vandenbusscheho - 2:3. Hertha tak vyhrála soutěžní zápas téměř po třech měsících a značně zdramatizovala situaci, neboť nyní má se svým dnešním soupeřem stejný počet bodů a dokonce i rozdíl ve skóre.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

za jedna 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

určitě jednička, mám to vsazený...proto 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Papadopulos skvělé!

Reagovat
smazaný uživatel

na necida sice v repre nema, ale jako fanda boleslavi musim fandit Heerenveenu. jenom skoda, ze se kopic nechytil v zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

buzeranti z heerenvenu, nebýt jich tak mám 2500, a to sem měl jen neprohru

Reagovat
smazaný uživatel

A proto jsou to buzeranti? Nemáš vsázet na kluby,co tápou a nevíš jak zahrajou...

Reagovat
smazaný uživatel

tápou oba dva a ano sou to buzeranti. vím co mám sázet....

Reagovat
kubys

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele