základní skupiny - skupina D
16.12.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Sporting CP 1:0

Poslední tým bundesligové tabulky pokračuje v Evropské lize dál! Hertha potřetí v řadě zvítězila, tentokrát doma nad již jistým vítězem skupiny Sportingem 1:0. Oba týmy předvedly podprůměrné utkání s málo zajímavými situacemi, vyrovnaný průběh zlomil dvacet minut před koncem Kačar.

Lépe vstoupil do utkání hostující celek, ten domácí vypadal nervózně a něco, co by se dalo označit jako fotbal, začal předvádět až zhruba po deseti minutách. První příležitost měl Wichniarek, namísto přímé hlavičky na branku však hledal spoluhráče a to zrovna nebylo to správné řešení. Na druhé straně provětral berlínskou obranu Adrien Silva, nakonec však Drobný zasahovat nemusel.

V domácím dresu byl aktivní především hrdina posledních dní Ramos, kterému zdatně sekundoval Kačar a byl to právě srbský záložník, kdo hlavičkou přinutil Patrícia k zákroku. Minutu před přestávkou se před Drobným odrazil míč k Izmailovovi, ruského legionáře v zelenobílých barvách ovšem zastihl nepřipraveného.

Po změně stran začaly ze severu přicházet zprávy, že Heerenveen vede, Hertha tedy byla pod tlakem a nesměla inkasovat. Nějaká šance byla k vidění až po hodině hry, kdy Ramos oblafl ofsajdovou past a přízemní ranou přinutil Patrícia ke bleskové reakci. V 70. minutě už to tam domácím spadlo, když Nicuův centr prošel až na zadní tyč, kde ho stehnem nasměroval do sítě Kačar.

Jinak to ve druhém poločase často vypadalo, že se hráči na obou stranách předhánějí v neohrabaných sprintech s míčem do autu. S postupem času se hostující obrana čím dál tím více otevírala, Hertha však už toho využít nedokázala. Když pak chvíli před koncem skvěle vyrazil Drobný střelu z blízka v podání Saleira, mohli se Berlíňané začít naplno těšit na osmifinálový los.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Hertha nemůže pomýšlet na Evropskou ligu, ale na záchranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele