základní skupiny - skupina D
22.10.2009 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - SC Heerenveen 0:1

Po bundeslize Hertha napevno opanovala i poslední příčku v základní skupině D poté, co doma nešťastně prohrála doma s Heerenveenem 0:1. Tomu na tři body stačilo jedno uštknutí z prvního poločasu, výborný Vandenbussche v brance a trocha štěstí.

V úvodu měla mnohem více ze hry Hertha a hned ve čtvrté minutě přišla její první šance. Pejčinović zleva nahrál Ramosovi, jeho volej ale šel vedle. Po dvaceti minutách se málem dostal k míči Cícero, Vandenbussche byl ale o krok rychlejší. Hosté hráli hodně opatrně, snad jen dalekonosná střela Assaidiho znamenala pro domácí branku menší ohrožení, ale mladík v domácí svatyni Burchert byl pozorný.

Ve 36. minutě ale hosté zničehonic udeřili. Na pravé straně přesprintoval Breuer Pejčinoviće a našel ve středu pokutového území zcela volného Losadu, který pozemi propálil Burcherta - 0:1. Do přestávky se dvakrát připomněl domácí Cícero, ve 43. minutě ale pálil nad a v poslední minutě první půle si sám před hostující brankou vylámal zuby na výborném zákroku Vandenbusscheho.

Na začátku druhé půle přišla vůbec první aktivní fáze ze strany Heerenveenu a s ní i šance. V 53. minutě střílel Assaidi nad branku, minutu po něm se kolem přesily berlínských obránců obtočil Papadopulos, k jeho smůle ale trefil jen pravou tyč. Na druhé straně málem vyrovnal Pejčinović, jenže po Bigalkeho přímém kopu na zadní tyči na balon nedosáhl.

Hertha tlačila a kolem 70. minuty nebezpečně vypálili Ramos a Ebert, obě střely ale zlikvidoval pozorný Vandenbussche. Ten se pak marně natahoval po přízemní ráně Lustenbergera, míč ale šel vedle, na opačné straně hřiště se hnal do brány Papadopulos, jedním z domácích obránců byl ale zpacifikován dříve, než stačil přímo ohrozit Burcherta. V 76. minutě vykřesal naději pro Herthu hostující Janmaat, který po třech minutách na hřišti předvedl "ukázkový šlapák" na Pejčinovićovu nohu a byl po zásluze vyloučen.

Domácí tým tlačil a tlačil, jenže po Ebertově centru a pohotové střele Raffaela úřadoval znovu Vandenbussche. Na druhé straně se pak proti Burchertovi neprosadil Papadopulos a už v nastavení se síly na hřiši vyrovnaly, když po zbytečné druhé žluté šel do sprch také Ebert. V šesté minutě nastavení dostala Hertha poslední šanci. K přímému kopu z dobré pozice se postavil Raffael a jeho pokus zblokoval volejbalovým způsobem bránící Dingsdag, sudí Kapitanis ale nic podobného neviděl a uchránil tak hosty před možným vyrovnáním.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Arne

Kämpfen, kämpfen, kämfpen!!!

Hertha!

Reagovat
smazaný uživatel

4-2 Hertha zavali

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mala to byt jasna penalta.........................ved dvihal ruku v sestnastke ako keby sa hlasil v skole

Reagovat
Arne

Co naděláš, s našim momentálním "štěstím" se tohle prostě stává... Nic se zatím nezměnilo, výkon ne tak špatnej, ale prostě nám to tam nepadne a jedna chybka se vždy najde. Ale pro mě to moc význam nemá, já na EL celkem peču, hlavní je zabrat a uhrát nějaký body doma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele