základní skupiny - skupina D
17.09.2009 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - FK Ventspils 1:1

Ani na pohárové scéně nedokázala Hertha vybřednout z krize a s papírovým outsiderem skupiny D Ventspilsem doma jen remizovala 1:1. Hosté z Lotyšska se v Berlíně představili v nebojácném světle, po přestávce vyrovnali a domů si vezou zcela zasloužený bodový zisk.

Domácí začali aktivně a po čtyřech minutách měli první příležitost, Piszczekova hlavička byla ovšem nepřesná. Možná trošku překvapivě ale chtěli hrát fotbal i hosté a o minutu později mohli dokonce vést. Zigajevs byl před Drobným takřka osamocen, ale český brankář jeho přízemní střelu pokryl. Od té chvíle měla Hertha se soupeřem problémy a bylo pro ní ještě hůře. Ve 20. minutě si při rutinním zákroku zranil stehenní sval Jaroslav Drobný a musel vystřídat.

Náhradník Burchert si rychle párkrát sáhl na míč a vykazoval jistotu, což hráčům před ním jen pomohlo. Berlíňané se dostávali do tlaku a v 34. minutě udeřili. Mladík Hartmann z dálky pozemi vystřelil, hostující brankář Chesnovski si nechal míč trestuhodně vypadnout z koše a velice toho litoval, neboť pro dobíhajícího Piszczeka již nebyla potíž trefit prázdnou branku - 1:0. Do půle se už nic podstatného nestalo, byť domácí jedenáctka byla nadále lepší.

Krátce po změně stran ale přišla pro favorizovaného bundesligistu studená sprcha. Ve 48. minutě přihrál Tigirlaš Gauracsovi, který nebyl dostatečně pokryt, a tak si mohl přehodit míč na pravačku a poslat ho přesně k levé tyči - 1:1. Rychle odpovědět mohl Cícero, jeho ránu ale Chesnovski stačil vyrazit. Hertha se začala čím dál tím více hnát do útoku, chybělo jí ale tempo, organizace, myšlenka...

Upadající modrobílý prapor se pokusil pozvednout kapitán Friedrich, který se probil do dobré pozice, ale z jeho centru Domovčiskij nevytěžil nic jiného než nepřesnou hlavičku. Na druhé straně zahrozil Višnakovs, ale jeho zakončení gólové paramentry nemělo. S další střelou domácího Cícera si znovu poradil Chesnovski, za hosty ještě vystrašil domácí fanoušky Kosmacovs, ale na remíze už nikdo nic nezměnil.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tohle jsem nečekal dobře FK Ventspils

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele