základní skupiny - skupina E
23.10.2008 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Heerenveen - AC Milán 1:3

Fotbalisté italského AC Milán vstoupili vítězně do základní skupiny Poháru UEFA, když na hřišti Heerenveenu dokázali zvítězit 3:1.

Třetí branku Rossoneri vstřelil Filippo Inzaghi a zároveň se tak dotáhl na čelo tabulky nejlepších střelců všech dob v evropských pohárech. Právě on měl velký podíl na první brance svého klubu. Donutil totiž zahrát obránce domácích Calvina Jong-A-Pina v tísni tak nešikovně, že míč odražený od jeho kopačky skončil až ve vlastní síti.

Heerenveen sice začal aktivně a zejména aktivní Mika Väyrynen posílal do vápna Milánských jeden centr za druhým. Jenže v době, kdy byl tlak Heerenveenu největší, přišla právě minela Jong-A-Pina. Brzy byl náskok favorita už dvoubrankový. Kaká poslal nádherným pasem do šance Gattusa a ten se nemýlil.

Domácí se sice pokoušeli o rychlý návrat zpět a také si vypracovali i dvě velké šance. Tarik Elyounossi a Goran Popov je však proměnit nedokázali a do šaten se tak odcházelo za stavu 0:2. Také vstup do druhého poločasu vyšel domácím dobře. Proti střelám Sibona a Pranjiće však úspěšně zasáhl gólman Dida. Hosté se pomalu dostávali z tlaku a opět udeřili. Gattuso poslal skrz soupeřovu obranu krásný míč na nabíhajícího Inzaghiho a ten tvrdou ranou překonal Vandenbussche potřetí.

O pár chvil později měl velkou šanci Pato, jehož střelu však vyrazil na tyč gólman domácích. Ti se čestného úspěchu dočkali až pět minut před koncem. Favalli fauloval ve vápně Henriqueho a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Pranjić. Do konce utkání se už nic podstatného nestalo a Milán si tak odváží cenné tři body za výhru 3:1. V dalším kole budou Rossoneri hostit Bragu, Heerenveen zamíří do Wolfsburgu.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych čekal místo Antoniniho jankula. V útoku bych to viděl spíše na Borriela..

Tudíž dle mě: Abbiati-Zambrota-Bonera-Maldini-Jankulovsku/Seedorf-Ambro-Gattuso/Kaka-R80/Borrielo

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jasná sázka na over 2,5 gólu

Reagovat
GEGE

FORZA MILAN!! 0:1(Pato)

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že AC vyhraje a doufam že bude hrat flamini

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Carlo me uprime prekvapil tou sestavou ale vyplaci se.. Pippo 0:1

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Predvedli solidni vykon a vyhrat si urcite zaslouzili...

Pencle proti nim byl sice faulovy, ale takovych jsem tam videl v prubehu vice. Nicmene drzel ho, takze penalta opravnena. A Markovi nepiskl v pokutovym uzemi ruku. Ikdyz je pravda ze to bylo nezavinene a tak trochu i u tela. Urcite i tezky na posouzeni pro rozhodciho. Kazdopadne sance tam na vstreleni dalsich golu meli. Napr. Alexandre se ritil sam na golmana, ale nedokazal ho myslim obstrelit. Docela me prekvapil Marek jak si pocinal na zaloze, jelikoz tam nezahral vubec spatne. Dokonce se dosti zapojoval i do utoku a jednou malem prihral Alexandrovi pred prazdnou kasu, ale prihravku mu castecne zblokoval obrance a Alexandre uz to nestihl dobehnout. Jeste se mi libil jak zachytal Nelson. Podle me ma zase starou dobrou formu a je to jenom dobre. Po tom co jsme na tomto poste meli minuly rok Zeika a ja uz jen pri jeho nastupu na hriste brecel ted mame urcite dva dobre golmany = Nelson, Christiani

Reagovat
smazaný uživatel

pozerali ste to vcera,Ancellotti postavil doslova B-tim az na Gatusa,Zambrotu a Kaka,Super zahrali oni traja plus Antonini,Flamini.Emerson daco hrozne a ti dvaja v utoku Inzaghi a Shevchenko nic-patria uz iba na striedacku pri momentalnych vykonoch.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele