čtvrtfinále - odvety
10.04.2008 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mutu poslal Fiorentinu do semifinále

Galapředstavení Adriana Mutu poslalo Fiorentinu do semifinále Poháru UEFA. Domácí PSV Eindhoven nestačil La Viole a prohrál 0:2. O obě branky se postaral rumunský kanonýr. Fiorentina tak potvrdila své ambice a po slibně rozjeté lize má i nakročeno do pohárových výšin.

Domácímu celku přitom stačilo pouze neinkasovat a utkání dotáhnout do bezbrankové remízy, která by posunula dál nizozemského mistra, neboť první utkání na stadio Artemio Franchi skončilo poměrem 1:1. PSV ještě svitl plamínek naděje deset minut před koncem utkání, kdy byla nařízena ve prospěch domácích penalta. Exekutor Timmy Simons byl však neúspěšný, jelikož zásadně proti byl Sebastien Frey, který penaltu lapil.

První zaznamenáníhodný útok si připsali domácí, když proti tvrdé střele Dannyho Koevermanse musel zasahovat Frey. V 11. minutě byli hosté velmi blízko vstřelení branky, po centru Mutua však Alessandro Gamberini hlavičkoval z bezprostřední vzdálenosti pouze mimo. Giamapolo Pazzini měl o devět minut později snad ještě vyloženější šanci. Po přihrávce Maria Alberta Santany však nevypálil razantně a brankář Gomes neměl se střelou potíže.

Viola překvapila celý Phillips Stadium a dostala domácí pod tlak. Ve 37. minutě vyústilo snažení hostí v kýženou branku. Liverani secvičeným signálem z přímého kopu poslal Mutua, který chladnokrevně zavěsil. Krátce před přestávkou mohli hosté zatlouct další hřebíček do nizozemské rakve, ale Pazzini jen těsně nedosáhl na centr od Adriana Mutu.

O přestávce dostali svěřenci trenéra Vergoosena asi pořádně vyčiněno za ležérní první půli a hned po změně stran ukázali své odhodlání. Vystřídavší Danko Lazovič se prodral do vápna, ale zhruba z deseti metrů přestřelil. Naděje Eindhovenu však byla definitivně pohřbena v 53. minutě. Pazziniho dělovku dokázal Heurelho Gomes vyrazit, při vší smůle domácích pouze k nohám ostrostřelce Mutua, který z deseti metrů s přehledem trefil poloprázdnou svatyni. O chvíli později poslal na branku vychytralý lob Riccardo Montolivo, ale Gomes s vypětím sil vyrazil.

Fiorentina držela domácí v šachu stejně jako v prvním poločase. Zhruba čtvrthodiny před koncem centroval do vápna Martin Jörgensen a přesně našel Giampaola Pazziniho, jenž však přehlavičkoval bránu. Deset minut před koncem měli domácí zlatem ceněnou příležitost ke vstřelení kontaktního gólu. Tomáš Ujfaluši strčil ve vápně do Lazoviče a sudí nařídil jasný pokutový kop. Sebastien Frey však dovršil precizní výkon florentského týmu tím, že Simonsovi penaltu chytil. La Viola tak zaslouženě postupuje do semifinále Poháru UEFA, kde ji čekají skotští Rangers.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Momentálně má domácí PSV Eidhoven lepší výchozí pozici pro postup. Ale myslím, že nakonec stejně postoupí Fiorentina, nejspíše až po prodloužení. Tip 1:1, po prodl. 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že toto vyhrá PSV..Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je těžké tipovat,jsou to oba silné týmy a jde již o hodně,budou rozhodovat maličkosti.Oba týmy jsou my sympatické,vidím to jako velice vyrovnaný boj,ale přesto si myslím,že nakonec se bude radovat PSV.

Reagovat
satan_666

snad vyhraje Fiora,jsou sympatičtější

Reagovat
smazaný uživatel

Postoupi v Evrope Ligou mistru ostrilenejsi Eindhoven nebo v kvalitnejsi lize hrajici Fiorentina?Dle meho nazoru postoupi Holandane.I kdyz je to zavadejici,jako meritko k tomu pouziju predchozi duely proti Totenhamu respektive Evertonu,ktere dnesni souperi po velkem boji vyradily.Everton hral v opravdu dobre forme a v Italii presto prohral o 2 branky naopak PSV si z tama veze remizu a to si myslim,ze spolu s nabitym kalendarem Fiore rozhodne.

Reagovat
FORZAMILAN

s kym by hral vytez tohoto duelu? s vitezem sporting-rangers?

Reagovat
Sasha

jj

Reagovat
FORZAMILAN

tak to by byl zajimavy mac fiorentina a sporting,co?.........

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to buy vobec nebol zaujimavy duela...lebo tam firentina neprejde...psv musi vyhrat...PSV

Reagovat
Radin

Fiorentině přeju:-))

Reagovat
smazaný uživatel

PSV - Fiorentina 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina si myslím, že postoupí ...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 celkem jednoznačně a to PSV zahodil hodně přísně písklou penaltu po ujfalušiho faulu, hned jsem věřil že fiore pude dál

Reagovat
smazaný uživatel

Mutu <3

Reagovat
Radin

Jo paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z mých oblíbených hráčů,škoda té kokainové aféry,mohl být pořád v Chelsea I kvůli němu je fiore můj nej klub v itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, byl by to u nás určitě silný článek do útoku a třeba takej útok cole,mutu,anelka..... bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

PSV můžou nadávat jen sami sobě, měli to po 1.utkání nadějně rozehrané, ale když se prohraje doma, tak se na postup nemůže pomyslet. Fiorentina potvrdila svoji kvalitu a zkušeně si to pohlídala. Blýskl se samozřejmě A. Mutu ! Myslím, že je nyní Fiorentina nejžhavějším kandidátem na zisk trofeje pro vítěze UEFA Cupu. Hraje velmi nenápadně, ale setsakramentsky účelně.

Reagovat
smazaný uživatel

paráda , jen ať jde Viola co nejdál, přeju jí to a zároveň musí ztrácet síly...

Reagovat
smazaný uživatel

Blahpřeju Fiorentině k postupu. vyhrát venku a nedostat gol tose cení. Souhlas s barym72 Psv toměl dobře rozehrané ale pokazil si to sám. A Mutu Fiorentina muze klidně postoupit do finále. Zapas s Glasgow muže být zajimavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by se nakonec povedlo finále UEFy a 4.místo v Serii A?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo utkání viděl tak musel žasnout na fantastickou hrou Fiorentini,v její hře bylo všechno dinamika,agresivita,technika,prostě ve všech směrech Fiore lepší uplně sem zíral jak školili hráči Montolivo,Pazzini,Mutu hráče PSV,ti vůbec nevěděli kde jim hlava stojí.Jediný kdo z týmu PSV za něco stál byl brankář Gomez ten chytl ak 3 tutovky ještě.0:2 milosrdné.Gratulace Fiore.

Reagovat
GEGE

dobře Viola

Reagovat
smazaný uživatel

Mutu by prý mohl jít za 15mega do AC

Reagovat
FORZAMILAN

kdes to slysel,bajny ptaku?

Reagovat
FORZAMILAN

mutu je fakt dobrej,myslim,ze skoro vzdy byl......je to ten spravny typ utocnika,ja ho sleduju uz delsi dobu,jeste kdyz nebyl tak znamy......ale viola slape,mam takovy spatny tuseni,ze AC to ctvrty misto v lize na jejich ukor neudela......

Reagovat
smazaný uživatel

si pamatuju,jak nám v kvaldě na MS 06 dal 2 góly,obrana tehdy vůbec nevěděla,co s ním

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze jestli hraje Fiorentina s Rangers neni co resit.Rangers to az na zapas doma s Bremy vyhral nebu ukopal pomerne stastne respektive dobrou taktikou a to na Italy stacit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

co má bejt popis tý první branky?! Vždyť to Mutuovi jen přiťuknul a ten to poslal nádherně do šibenice!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele