základní skupiny - skupina B, 2. kolo
08.11.2007 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Lokomotiv Moskva 1:1

Skotský Aberdeen přivítal na svém stadiónu moskevský Lokomotiv. Domácí do vedení poslal obránce Diamond, ale těsně před odchodem do šaten stihl ještě vyrovnat Ivanovič. Průběh druhé půle už na výsledku nic nezměnil, a tak se oba týmy rozešly smírně 1:1.

Manažer Aberdeenu Jimmy Calderwood provedl v sestavě pět změn oproti poslednímu ligovému utkání proti Dundee United. Diamond, Scott Severin, Chris Clark a Richard Foster se vrátili po zranění. A do sestavy se na úkor Soneho Aluky také dostal Lee Miller, který v sobotním utkání vstřelil gól. Lokomotiv, ve kterém působí řada reprezentantů, jako například obránce Ivanovič nebo záložník Biljaletdinov, se nachází v ruské lize až na sedmém místě. Ruský tým touto remízou také moc nezískal na postupové jistotě. V minulém zápase remizoval na svém hřišti s Atlétikem Madrid 3:3 a po dnešku tak mají pouhé dva body.

Dons, jak se Aberdeenu přezdívá, měli velkou příležitost ve 22. minutě. Scott Severin dal nádherným balonem Alukovi prostor k centru, brankář ruského týmu Ivan Pelizzoli neudržel míč a Lee Miller svou tvrdou střelou minul branku jen o pár centimetrů. Na druhé straně Peter Odemwingie zahrával přímý volný kop a po hlavičce Sycheva zabránil gólu na brankové čáře Miller. Ve 27. minutě zahrával Aberdeen rohový kop a Alexander Diamond hlavičkou z deseti metrů otevřel skóre.

Lokomotiv Moskva se poté dostal do trvalého tlaku. A v nastaveném čase prvního poločasu zahrával Samedov roh, k hlavičce se dostal Ivanovič a ze šesti metrů poslal míč do sítě. Ve druhé půli zase zatlačili domácí, ale Lokomotiv byl nebezpečný z brejků. Šance Syčeva, Sennikova a Biljaletdinova však pochytal Langfield a protože nic moc dalšího druhý poločas nenabídl, na skóre 1:1 se už nic nezměnilo.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Moc to přeju Aberdeenu, ale právě Lokomotiv je hodně nevyzpytatelný soupeř. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele