Reportáž

BOLESLAV VEZE Z BUKUREŠTI BOD

V utkání dvou rozdílných poločasů vybojovali fotbalisté Mladé Boleslavi na hřišti Rapidu Bukurešť bod za remízu 1:1. První půli český vicemistr ovládl a mohl vést vyšším rozdílem, než jen o gól, po přestávce byl naopak rád, že také inkasoval jen jednou.

Mladá Boleslav ani na hřišti loňského čtvrtfinalisty neupustila od svého obvyklého způsobu hry a vrhla se do útočení. Očividně tím soupeře zaskočila, během první čtvrthodiny měla hned tři šance, neuspěli Pecka a dvakrát Kulič. Zahrozili i domácí, sám před Millerem se ocitl Buga, ale šanci zahodil.

Rapid přišel o dva zraněné hráče a Boleslav dál útočila. V další gólové šanci byl ve 34. minutě Pecka, z deseti metrů však přestřelil. Převaha hostů nakonec přece jen přinesla své ovoce. Ve 40. minutě poslal z přímého kopu centr do vápna Kulič a míč za přispění lehké teče Jana Rajnocha dolétl až do sítě - 0:1.

Po přestávce jakoby začal úplně jiný zápas. Domácí byli jako vyměnění a mladoboleslavští se nestačili divit. Grigore mířil nad, se střelou Badoie si poradil Miller. Dlouho však nulu neudržel. V 52. minutě pálil zkušený Moldovan, Miller sice skvěle vyrazil, ale jen ke Constantinovi a ten vrátil míč do sítě - 1:1.

Hráči Rapidu ožili a nebýt skvělých zákroků Miroslava Millera, mohli zápas otočit. Na poslední chvíli zachytil přihrávku Bugy, pokus Zika vykopl na roh, po něm zasáhl i proti Bugovi. Po další střele Zika sice Miller lovil míč ze sítě, ale gól neplatil kvůli hře rukou.

Hosté kontrovali šancí Kuliče, jenž přinutil k zákroku gólmana Comana, ale to bylo vše. V závěru zápasu svůj tým znovu podržel Miller, když lapil hlavičku Moldovana, v nastavení měl poslední šanci Zicu, ale netrefil branku.

Mladá Boleslav tak z horké rumunské půdy veze bod, který může mít v konečném účtování cenu zlata. Za týden hostí slavný francouzský PSG a bude muset vyhrát.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Boleslav se trápí, Rapid taky, ale hraje doma... 3:0

Reagovat
Shevchenko

Odkdy se Rapid trápí ??

Reagovat
smazaný uživatel

od tý doby co doma remizuje s MBL

Reagovat
HOST*

Reagovat
Marv

Boleslav nema v Bukuresti nejmensi sanc na dobrej vysledek

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
HOST*martas

ví někdo, jestli náhodou někde na netu, i cizím to nedávaj online? nikde sem to ennašel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele