1. kolo - odvety
28.09.2006 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

LIBEREC VYHRÁL I V BĚLEHRADU

Liberec si přivezl na hřiště Crvene Zvezdy Bělehrad poměrně pohodlný náskok z prvního duelu a nejen že jej udržel, za bouřlivé atmosféry na stadionu Marakana jej dokázal vítězstvím 2:1 ještě zvýraznit. Postup prakticky potvrdil hned v první minutě.

Hukot domácích fanoušků byl utlumen ještě dříve, než se všichni stačili usadit. Po rohovém kopu Papouška nepřesně hlavičkoval Zápotočný, ovšem míč se dostal k volnému Bílkovi a ten neměl problém z bezprostřední blízkosti skórovat. Domácí se snažili okamžitě kontrovat, což se jim už o dvě minuty později málem podařilo, ale s přímým kopem Milanoviče si Marek Čech dokázal poradit.

Zhruba v polovině poločasu si oba týmy vytvořily gólové šance. Minelu Šinglára ale nevyužil domácí útočník Djokič, jehož lob sice překonal brankáře Čecha, ale do brány nezamířil. Na druhé straně hřiště minul odkrytou bránu po střele Pospěcha dorážející Papoušek. Liberec v prvním poločase pouštěl hráče domácích do šancí pouze ojediněle, o to víc jej mohla mrzet 43. minuta. V prvním zápase téměř neviditelný Ailton po přihrávce Milanoviče tvrdě vypálil a jeho přízemní střela skončila v síti - 1:1.

Druhou půli zahájili fotbalisté Liberce velkou šancí Pospěcha. Tomu připravil výbornou pozici ke skórování jeho spoluhráč z útoku Holenda, ale Pospěchova střela byla nepřesná. Na druhé straně neuspěl v podobné situaci Purovič, jehož střelu z malého vápna brankář Čech chytil. V 64. minutě se do další výtečné pozice dostal Ailton, ale jeho předchozí dobrá práce při překonávání obrany byla pokažena střelou nad bránu.

Ailton se mohl chytat za hlavu, a to i proto, že hned minutu po jeho pokažené střele se z gólu radovali fotbalisté Liberce. Chytat za hlavu se ale především mohl domácí brankář Randželovič, který překvapivě neudržel lehkou střelu Holendy, kterému šanci připravil Pospěch - 1:2.

Smolař utkání Randželovič na sebe opět upozornil v 77. minutě, kdy se zranil a vzhledem k tomu, že Crvena Zvezda už předtím třikrát prostřídala, musel do brány z pole Biševac. Prokázal se jako kvalitní náhrada, když napřed zasáhl proti obrovské šanci Parkse a v samotném konci zápasu dokázal efektivně zlikvidovat i šanci Frejlacha. Liberec si i přesto došel pohodlně pro postup a po dvou výhrách se může těšit na další boje v letošním ročníku Poháru UEFA.

Autor: Petr Wojnar

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a je to POSTUP

Reagovat
HOST*aless

docela hodně bych jim postup přál,budu držet palce! LIBEREC DO TOHO!

Reagovat
HOST*S.29

Skoda ze to nikde nedavaj

Reagovat
HOST*

jsem taky nasranej.ať jdou do prdele,Liberec nedávaj,a ostatní fotbaly daj na čt 4,když to doma skoro nikdo nemá.

Reagovat
Shevchenko

Tak to je mazec! V Eurolize po dvou výhrách jsem měl 3 remízy za sebou a teď jsem tomu utekl díky výhře Espanyolu 3:1 nad Artmedii, vyhrál jsem 60:59

Reagovat
smazaný uživatel

Máš víc štěstí než Valencia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a proč to píšeš sem?Vždyt to s tímhle zápasem nemá nic společnýho

Reagovat
Shevchenko

u té Artmedie by si to nikdo nepřečetl

Reagovat
smazaný uživatel

tak to chápu

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem tipoval 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liberci jsem to přál, škoda, že jse nedostal do Champions League. Chtělo by to, aby všichni tři ze skupin postoupili, protože potřebujeme dobrý koeficient pro další roky. Za dva by mohl jít první tým automaticky do ligi mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslim,že mají velkou šanci postoupit.Postpují 3 z 5 ne? to se dá zvládnout-když to zvládla loni i Slavia...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele