čtvrtfinále - odvety
06.04.2006 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ZENIT PETROHRAD - SEVILLA 1:1 (0:0)

Fotbalisté Zenitu Petrohrad nedokázali proti Seville dohnat vysokou ztrátu z prvního zápasu a letošní ročník Poháru UEFA pro ně skončil. Poklidný zápas ve druhém poločase poznamenaly dvě červené karty, sporná penalta a zranění Marescy.

Husté sněžení a rozbahněné hřiště přispěly k tomu, že úvodní desetiminutovka byla tradičně oťukávací. Za zmínku stojí jen tvrdý faul Hyuna, po kterém se těžce sbíral Escude. Až ve třinácté minutě domácí ohrozili branku Sevilly, když po faulu Davida pálil z přímého kopu vedle Keržakov.

Postupem času si Zenit vytvořil územní převahu, hlavně díky většímu důrazu ve středu hřiště. Trenér Petržala poslal na hřiště tři útočníky a obrana Sevilly se dostala pod tlak. Po rohu Šírla a prodloužení Poškuse byl v dobré pozici Keržakov, ale netrefil bránu. Další šanci měl Poškus, jeho přesnou hlavičku však jistil Palop.

Hosté omezili svou aktivitu na občasné pokusy o brejk, v závěru poločasu už Zenit vládl úplně. O gól se neustále pokoušel Keržakov - deset minut před poločasem zatáhl míč po levé straně, udělal kličku do středu a Palop si připsal další zákrok. Nejvetší šance první půle přišla až v závěru poločasu. Vlasovou ránu z hranice vápna vytáhl Palop konečky prstů.

Domácí se vytouženého gólu dočkali pět minut po přestávce. Obrana Sevilly postupně zablokovala nahrávku Keržakova a střelu Vlasova, pak už se ale míč dostal k nekrytému Hyunovi a korejský hráč pohodlně uklidil míč k tyči. Petrohrad dál tlačil, zejména Keržakov se snažil střílet z každé pozice, ale chybělo trochu štěstí.

O postupujícím se rozhodlo v 63. minutě. Daniel Alves spolu se střídajícím Kepou se řítili na jednoho domácího obránce a druhý jmenovaný neměl po přesné přihrávce Alvese problém vyrovnat. Kepa se však vzápětí zapsal do statistik podruhé, a dost nelichotivě. Nelíbil se mu odpískaný faul, a tak seřval rozhodčího. Stefano Farina zareagoval nekompromisně - červenou kartou.

Domácím svitla šance, jenže už za tři minuty se poměr hráčů vyrovnal. Křižanac u postranní čáry skočil Marescovi proti kotníku a šel také do sprch. Ital navíc musel kvůli bolestivému zranění střídat. V 73. posoudil rozhodčí zdánlivě nevinné postrčení Alvese Škrtelem jako faul a kopala se penalta. Postavil se k ní sám postižený, ale Malafejev jeho střelu vyrazil.

Blízko ke gólu měl i Navas. Pokoušel se z hranice vápna přelobovat brankáře, Malafejev se dokázal vytáhnout a míč vyrazil. Zenitu zbývalo deset minut na vstřelení tří branek, v co se týče postupu beznadějné situaci se alespoň snažili Sevillu porazit. Druhý gól jim ale dnes nebyl přán, Keržakov v dobré šanci opět minul.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shevchenko

1:1

Reagovat
HOST*

Dobre ty

Reagovat
HOST*

2:0

Reagovat
Xavi

Kdyby sázková kancelář vypsala kurz, že hráči Zenitu zraní někoho ze Sevilly, tak bych nato vsadil barák!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele