základní skupiny - skupina F, 2. kolo
18.06.2016 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Maďaři v závěru srovnali výsledek a získávají důležitý bod

Maďarsko dokázalo dvě minuty před koncem srovnat nepřiznivý výsledek a vybojovat konečnou remízu 1:1. V tabulce tak má čtyři body a je velmi blízko postupu do další fáze. Island se o svojí naději bude muset porvat v posledním zápase s Rakouskem. Ostrovany poslal do vedení Sigurdsson, jenže v závěru si vstřelil vlastní branku Saevarsson.

Oba celky dokázaly v prvních zápasech bodovat. Zatímco Islanďané znechutili Ronalda a spol a proti Portugalsku získali bod, Maďaři dokonce porazili Rakousko 2:0. Maďaři si tak v případě vítězství mohli zajistit postup do další fáze.

Maďaři vstoupili do zápasu přeci jenom aktivněji, ale islandská obrana veškeré hrozby odvracela. Ve 34.minutě měla obrana Islandu co dělat, aby na poslední chvíli zablokovala Dzsudzsaka. Při následném rohovém kopu se zase pokusil obstřelit Halldorssona Kleinheisler, ale míč skončil těsně vedle. Také na druhé straně došlo k zablokování Sigthorssona a pak už přišel klíčový okamžik celého utkání. Čtyřicetiletému Királymu vypadl ve 38.minutě míč z náruče a následný závar ukončil až hvizd rozhodčího a nařízený pokutový kop za údajný Királyho faul. Zodpovědnost si na svá bedra naložil Sigurdsson a naprosto bez problému zajistil Vikingům jednobrankové vedení!

Ve druhém poločase se Islanďané uchýlili k bránění, výsledek 1:0 chtěli za každou cenu ukopat a podle toho také uzpúsobili taktiku. Maďaři usilovně útočili a útočili, jenomže ne a ne najít recept na neprostupnou severskou obranu. Nepomohly ani standardní situace, tu Dzsudzsakovu z přímého kopu zlikvidoval golman Halldorsson. Island se krom bránění spoléhal na rychlé protiútoky, po jednom z nich zkoušel zakončovat nůžkami Bödvarsson.

Převaha svěřenců Bernda Storcka byla ve druhém poločase znatelná a s přibývajícím koncem se hra z jejich strany čím dál více otevírala. Už už se zdálo, že Islanďané výsledek uhrají, když si v 88.minutě pod tlakem vstřelil vlastní branku obránce Saevarsson. V ochozech stadionu byla opět k vidění pyrotechnika, ale hra se nakonec přerušovat nemusela. Sudí nastavil ještě čtyři minuty, ale remíza 1:1 už se nezměnila, byť v ten moment Maďaři hodně ožili.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (373)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele