základní část, 2. kolo
18.08.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - AFC Ajax 0:1

Ajax při velmi náročném programu znovu nepředvedl na ligové scéně nijak oslnivý výkon, i tak přeci jen ukořistil první tři ligové body na půdě Venla. Jeho konkurent dlouhou dobu držel krok a vypadalo to, že vybojuje cennou remízu, nakonec však inkasoval dvě minuty před koncem základní hrací doby z pokutového kopu. AFC se tak po minulé remíze s Heracles posunul do horní poloviny tabulky se čtyřmi body, VVV je těsně za ním se třemi body.

Na hostech od úvodního hvizdu vůbec nebylo znát, že v průběhu týdne sehráli důležitou bitvu 3. předkola LM s belgickým Lutychem a už po osmi minutách mohli jít do vedení. V obrovské možnosti se ocitl Neres, když se po přihrávce na dlouhou nohu zbavil i brankáře Unnerstalla, jenomže poté nepochopitelně střílel zhruba o metr vedle pravé tyče. Po dvaceti minutách hry zahodil velkou příležitost Tagliafico.

Toho fantasticky uvolnil pozdější hrdina Dušan Tadič, následnou střelu z dvanácti metrů brilantně vyrazil do strany Unnerstall. Poté si domácí strážce výtečně poradil se střelami Mazraouiho s Ziyechem, ve 39. minutě Venlo z ničeho nic rozvlnilo síť. Po několika hlavičkových soubojích vypálil Samuelsen z dvanácti metrů přímo pod horní tyčku, ale ještě před tím zatáhl Tagliafica za ruku a rozhodčí Blom po zhlédnutí videa gól neuznal.

Ve druhém poločase měli hosté jasnou územní převahu, krátce po odehrané hodině mohl otevřít skóre sobotního střetnutí aktivní Ziyech. Ten se odhodlal ke střele z dobrých dvaadvaceti metrů a Unnerstall se musel blýsknout dalším parádním zákrokem. Stejný hráč opět pálil ze střední vzdálenosti v 68. minutě, tentokráte minul břevno jen o několik decimetrů. Postupem času domácí téměř neopouštěli vlastní polovinu.

V další šanci se zjevil Mazraoui a jeho razantní přízemní pokus vyrazil připravený Unnerstall. Rozhodující okamžik nastal v 87. minutě. Janssen nedbale vrazil do Huntelaara, který si zpracovával balón a Blom šel podruhé v tomto duelu k videu. Vše proběhlo hodně rychle a byla nařízena penalta. K té se postavil Tadič a poslal strážce VVV na opačnou stranu. A když v nastaveném čase zahodil velkou možnost na vyrovnání Opoku, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele