základní část, 9. kolo
20.10.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - SBV Vitesse 2:0

Excelsior dokázal v domácím prostředí překvapit silný Arnhem a zdolal ho v poměru 2:0, díky tomu zaznamenal své třetí vítězství v probíhajícím ročníku a s dvanácti body se posunul do horní poloviny tabulky. Arnhem naopak prohrál teprve potřetí a poprvé s celkem z dolní poloviny tabulky, na kontě má shodný počet dvanácti bodů jako jeho rotterdamský rival. Domácí skórovali v obou poločasech, nicméně utkání nakonec dohrávali v deseti.

Úvodní dějství nebylo z diváckého pohledu nijak atraktivní, dominovaly obě defenzívy a k vyloženým možnostem bylo opravdu daleko. Jediný gól se zrodil zhruba pět minut před přestávkou a jednalo se o vlastní branku. Po přímém volném kopu z pravého křídla vznikl v brankovém území Vitesse závar, Max Clark smolně vložil nohu do trajektorie letu míče a nešťastně rozvlnil síť za naprosto bezmocným gólmanem Eduardem.

Po změně stran se hosté snažili něco udělat s nepříznivým výsledkem, ovšem jejich plán dostal značné trhliny v 70. minutě. To totiž pojistil náskok Excelsioru obránce Jurgen Mattheij, který se po odvráceném rohovém kopu z pravé strany opřel do balónu z dvaceti metrů a jeho nezištný přízemní volej prošel skrz Eduarda až do branky. V následujícím průběhu hráli domácí zodpovědně bez chyb až do druhé nastavené minuty.

To byl totiž přímo vyloučen brankář Sonny Stevens, jenž ve vyložené brankové příležitosti fauloval, a jelikož se přestupek stal v jeho pokutovém území, tak rozhodčí Kuipers k tomu nařídil pokutový kop. Mezi tři tyče se postavil Damen a nakonec zasahovat nemusel, nabídnutou možností totiž pohrdl alžírský útočník Oussama Darfalou a balón poslal o několik decimetrů mimo prostor tří tyčí.

Vitesse v příštím kole přivítá nováčka ze Sittardu a pokusí se napravit tohoto zaváhání, svěřenci trenéra Adrieho Poldervaarta budou bojovat v Doetinchemu na půdě jiného nováčka z De Graafschapu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Excelsior v zápasech doma a Arnhem v zápasech venku mají jedno společné. Vypsaní jako favorit neProhráli, vypsaní jako outsider neVyhráli. Aby měla tato série pokračování tak favorit nesmí prohrát. V opačném případě by se radovali buzny v sázkovkách .

Reagovat
smazaný uživatel

Už se radují- buzny .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele