základní část, 9. kolo
20.10.2018 18:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

PSV rozdrtil Emmen šesti góly

PSV pokračuje ve skvělých výkonech v novém ročníku a i na devátý pokus dokázal zvítězit, nyní před vlastními fanoušky nedal šanci nováčkovi z Emmenu a deklasoval ho ve vysokém poměru 6:0. O svém úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kde se trefil do černého hned čtyřikrát. Doposud tedy posbíral sedmadvacet bodů a před druhým Ajaxem je o bodů pět. FC prozatím zůstává na čtrnáctém místě s osmi body.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela inkasovali v předchozím průběhu ligové sezóny jen třikrát a i teď potvrdili precizní defenzivní činnost, celkově navíc nasázeli úctyhodných šestatřicet branek. První větší možnost si vytvořili po sedmi minutách hry, ovšem obránce Viergever hlavičkoval mimo. Skóre sobotního duelu se poprvé měnilo ve 12. minutě, kdy se dokázal prosadit uruguayský reprezentant Gastón Pereiro.

Třiadvacetiletý záložník zakončil rychlé přečíslení po finální nahrávce od Bergwijna a z deseti metrů se trefil po zemi k levé tyči. Po necelé půlhodině hry zvyšoval vedení jasného favorita tradiční kanonýr Luuk de Jong, když po nádherném centru Hirvinga Lozana z levého křídla hlavičkoval přesně na hranici brankového území. Stejný hráč se podruhé radoval ve 36. minutě, i v tomto případě skóroval hlavou u bližší tyče po rohovém kopu z levé strany - 3:0.

Domácí pokračovali v tlaku až do konce úvodního dějství a vytěžili ještě jeden gól. Taktéž Pereiro se zapsal do listiny střelců tohoto střetnutí podruhé, zpětnou nahrávku Bergwijna z pravé strany šestnáctky dorazil bez potíží do odkryté branky. Eindhovenský klub rozhodně nepolevil ani po přestávce. Pátý zásah měl na kopačce Lozano, ale proti jeho ráně směřující do pravého horního rohu fantasticky zasáhl brankář Scherpen a balón odvrátil na rohový kop. V 79. minutě se po obrovských zmatcích v pokutovém území hostů nejlépe zorientoval další Mexičan Erick Gutiérrez, jenž přišel na hřiště o poločasové přestávce a z pěti metrů napálil míč nekompromisně do sítě - 5:0. Gólový účet uzavřel za dalších devět minut jeho krajan Lozano. Po nabídce od Malena se kličkou zbavil bránícího protihráče a poté zavěsil z deseti metrů ke vzdálenější konstrukci, Scherpen se natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele