základní část, 3. kolo
25.08.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - PSV Eindhoven 1:2

PEC Zwolle sahalo proti obhájci mistrovského titulu po bodech, jenže hned na začátku neproměnilo pokutový kop a poté ve třetí nastavené minutě inkasovalo rozhodující trefu za nerozhodného stavu na 1:2. Jako jediné v celé Eredivisie tak zůstává bez bodů a je na posledním osmnáctém místě. Naopak PSV zůstává stoprocentní a díky zaváhání Alkmaaru je v čele nizozemské nejvyšší soutěže s plným počtem devíti bodů.

Utkání se mohlo odvíjet zcela jiným směrem, kdyby domácí hned ve 3. minutě proměnili penaltu. Ta byla nařízena za zřetelné podražení brankáře Zoeta na unikajícího Namliho, míč si následně postavil zkušený Mike van Duinen. Šestadvacetiletý útočník mířil k levé konstrukci, ovšem Zoet jeho úmysl přečetl a famózním zákrokem vyrazil balón ke svým spoluhráčům. Od tohoto momentu mělo PSV míč ve svém držení a po čtvrthodině hry bylo blízko ke skórování.

Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval nebezpečně pozdější hrdina Luuk de Jong a s brilantním zákrokem se musel vytasit gólman van der Hart, jenž vyrazil balón před sebe. K dorážce se jako slepý k houslím dostal Dumfries a překvapen touto možností trestuhodně přestřelil z metru domácí branku. Eindhoven se dostal do vedení ve 41. minutě zásluhou kanonýra de Jonga, jenž využil nádherného pasu Lozana a hlavou z hranice brankového území rozvlnil síť.

PEC ihned po změně stran z ničeho nic srovnal a dál sobotnímu střetnutí nový impuls. Vito van Crooij si od levé postranní čáry nejprve navedl balón do středu hrací plochy, pak se přiblížil k hostující brance a jeho nádherná rána z více než pětadvaceti metrů zapadla naprosto přesně ke vzdálenější konstrukci. Zoet se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve zbývajícím průběhu domácí skvěle bránili a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli.

Ani jejich soustředěný výkon však na remízu nestačil, neboť ve třetí nastavené minutě prokázal své zkušenosti de Jong a svým druhým gólem v zápase převrhl misky vah na stranu Eindhovenu. Po parádním pasu střídajícího Malena z levého křídla se de Jong natlačil před bránícího protihráče a jemnou tečí z pěti metrů usměrnil balón přímo pod břevno, do té doby výtečně chytající van der Hart byl naprosto bezmocný.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele