základní část, 9. kolo
21.10.2018 12:15 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

NAC Breda - Willem II 2:2

Hráči Bredy přerušili svou šňůru sedmi porážek v řadě za sebou a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s konkurenčním Tilburgem v poměru 2:2. Na kontě mají čtyři body a díky lepšímu skóre se posunuli na předposlední sedmnáctou příčku před Groningen. Hosté sice byli aktivnější a měli k tříbodovému zisku o něco blíže, nakonec jim po nerozhodném výsledku patří jedenáctá pozice s deseti body.

Úvodní polovina prvního poločasu nikterak zajímavá nebyla, po necelé půl hodině hry se NAC dostal do vedení z první vážnější akce nedělního střetnutí. Na levém křídle předvedl výtečné zpracování El Allouchi a poté přízemní nahrávkou našel v předbrankovém prostoru zcela zapomenutého Mitchella te Vredeho, který ze tří metrů snadno nasměroval balón do odkryté branky. Hosté však nelenili a ve 35. minutě se jim podařilo vyrovnat.

Po přímém volném kopu Crowleyho si na hranici brankového území seběhl Thomas Meißner a nikým nehlídán nasměroval míč přímo k bližší konstrukci, brankář van Leer se po míči natahoval marně. Za dalších sedm minut Willem dokonce otočil vývoj. Dvaadvacetiletý kosovský reprezentant Donis Avdijaj využil pohledné akce na pravém křídle a finální zpětné nahrávky od Dankerluie, jeho skákavý pokus z deseti metrů zapadl do levého horního rohu.

Domácí se po přestávce snažili něco udělat s nepříznivým výsledkem, jenomže dlouho se jim nedařilo najít recept na dobře organizovaný defenzivní systém protivníka. Svůj druhý zásah přidali zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Pol Llonch vrazil na levé straně vlastní šestnáctky do Mikhaela Rosheuvela. Rozhodčí Gözübüyük nařídil pokutový kop a celou situaci si ještě šel prověřit k videu, na jeho základě své rozhodnutí nezměnil.

Na penaltový puntík si postavil balón sám faulovaný Rosheuvel a svůj padáček umístil do pravé části branky do protipohybu bezmocného gólmana Wellenreuthera. V 85. minutě mohl Tilburgu vrátit vedení kanonýr Sol, jenž po nahrávce z levého křídla doslova dotlačil balón za brankovou čáru. Nicméně celé situaci předcházelo ofsajdové postavení šestadvacetiletého Španěla a Gözübüyük proto gól správně neuznal.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budu v toto zápase věřit bukwicím ze sázkovek . Měli 3 prdele času posbírat němu info a následně vypsat kurz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele