základní část, 9. kolo
21.10.2018 14:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 4:1

Heracles pokračuje ve skvělých výkonech v novém ročníku a nyní si v domácím prostředí smlslo na Groningenu. FC se naopak dále trápí a po této porážce v poměru 1:4 dokonce klesl na poslední osmnácté místo se čtyřmi body o skóre za Bredu. Almelo napravilo čtrnáct dní starý výprask z Arnhemu (0:4) a v této ligové sezóně zvítězilo již pošesté. S devatenácti body si upevnilo čtvrtou příčku a za druhým Ajaxem zaostává o body tři.

Hosté přitom vstoupili do nedělního utkání tím nejlepším možným způsobem a po necelé čtvrthodině šli do vedení. Maročan Mimoun Mahi převzal nahrávku od Japonce Doana, na hranici pokutového území se efektivními kličkami zbavil dvou bránících protihráčů a svůj přízemní pokus ze čtrnácti metrů umístil k bližší tyči kolem marně se natahujícího gólmana Blaswiche. Domácí však tento moment nepoložil, to spíše naopak.

Ve 25. minutě se postaral o vyrovnání útočník Adrián Dalmau. Čtyřiadvacetiletý Španěl si po rychlém přečíslení středem hřiště seběhl před hranici brankového území na parádní lob od Merkela a hlavou zblízka snadno pokořil bezmocného brankáře Padta. V samém závěru první půle se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, jenže sudí van den Kerkhof měl po poradě s VAR jiný názor a penaltu proto nenařídil.

Almelo otočilo vývoj tohoto klání ihned po změně stran. Podruhé se prosadil aktivní Dalmau, když obrovskou hrubku vyrobil Padt. Hostující strážce neudržel ve svých rukavicích centr Brandleyho Kuwase z levého křídla a Dalmau již neměl žádné problémy se zakončením do zcela prázdné branky. Poté diváci sledovali vyrovnaný průběh bez větších gólových možností, svěřenci Franka Wormutha přidali definitivní pojistku v 78. minutě.

Peterson obdržel nabídku na levou stranu pokutového území soupeře a místo střely volil nahrávku na lépe postaveného Kuwase, jenž nemohl odkrytý prostor tří tyčí minout - 3:1. V nastaveném čase skóroval šestadvacetiletý záložník s kořeny z království Curacao ještě jednou. Postavil se totiž k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů a míč parádně zakroutil k bližší konstrukci, Padt se za touto famózní ranou stačil jen ohlédnout.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele