základní část, 2. kolo
18.08.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Fortuna Sittard - PSV Eindhoven 1:2

Fortuna Sittard po minulé remíze s Excelsiorem sahala v domácím prostředí s mistrem z PSV po senzační remíze a nakonec o ni přišla inkasovanou brankou v první nastavené minutě, velkému favoritovi tak podlehla nejtěsnějším poměrem 1:2. Nováček Eredivisie se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět a jasně ukázal, že to s udržením prvoligové licence myslí vážně. Eindhoven podruhé v řadě bodoval naplno, ale takové nervy jistě nečekal.

Hosté si tak před klíčovým úterním duelem play-off o LM s běloruským BATE Borisov nijak nezvedli sebevědomí. Domácí hráli od samého začátku bez jakéhokoliv respektu a již po necelých třech minutách mohli jít do vedení. Po krásné kolmici za obranu utekl všem Vlijter a řítil se sám na branku, jenomže svůj únik zakončil pouze do rukavic připraveného brankáře Zoeta. Svěřenci trenéra Marka van Bommela poprvé vystrčili růžky po půl hodině hry.

Přímý volný kop Hirvinga Lozana z levé strany vracel před branku Pereiro a tam hlavičkující obránce Dumfries nevyzrál zblízka na připraveného gólmana Koseleva. Hosté se přeci jen dočkali ve 33. minutě. Mexičan Lozano využil krásné přízemní kombinace na jeden dotek a finální přihrávky od Angeliña, elegantní patičkou s obrovskou dávkou štěstí procpal míč do branky. Za dalších šest minut mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový.

Z patnácti metrů ostře vypálil Pereiro a dobře mířil k pravé konstrukci, avšak Koselev se vytáhl s výtečným zákrokem jednoruč a míč odvrátil na rohový kop. Druhý poločas probíhal v přeci jen pomalejším tempu, Fortuna z ničeho nic srovnala v 61. minutě. Po hlavičce Smeetse si zpracoval míč na levé straně šestnáctky Andrija Novakovič, zbavil se dvou protihráčů a přízemní ranou z deseti metrů propálil bezmocného Zoeta.

V polovině závěrečné části mohl favoritovi vrátit vedení kanonýr de Jong, ovšem přesně načasovaný přízemní centr nedokázal umístit do prostoru tří tyčí. Ve zbývajícím průběhu předváděl Sittard výtečnou defenzivní práci, nicméně výsledek 1:1 neudržel. Střídající mladíček Dante Rigo se uprostřed pokutového území dostal k odraženému balónu a nádhernou střelou k přední tyči pokořil marně se natahujícího Koseleva.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Phreak71

Kdyz se kouknu na rocniky narozeni nahradniku v PSV, tak mam docela radost... A citim se starej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele