základní část, 9. kolo
20.10.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - AZ Alkmaar 2:1

V souboji dvou trápících se týmů byl úspěšnější Utercht, který tak navázal na těsnou výhru s Bredou (2:1) a podruhé za sebou v nejvyšší nizozemské soutěži naplno bodoval. Tabulkou se posunul do horní poloviny s dvanácti body a tento cenný skalp mu může v následujícím průběhu hodně pomoci. AZ se naopak nevzpamatoval ze čtrnáct dní starého výprasku s Ajaxem (0:5) a má na kontě taktéž dvanáct bodů, čelo Eredivisie mu proto začíná unikat.

Hosté přitom začali skvěle a už po necelých dvou minutách vedli, nicméně domácí pod vedením nového kouče Dicka Advocaata ještě do poločasu srovnali a o osudu sobotního zápasu rozhodla vlastní branka zhruba pět minut před závěrečným hvizdem. O velmi rychlou změnu skóre se z první vážnější akce tohoto utkání postaral šestadvacetiletý norský útočník Bjørn Johnsen, když letos skóroval potřetí.

Kolmici na levou stranu od Idrissiho převzal Ouwejan a okamžitě poslal křižnou přihrávku před branku, kde nabíhající Johnsen pokořil jemnou tečí brankáře Jensena. V nadcházejících minutách sledovali diváci vyrovnanou bitvu, FC dokázal srovnat necelých deset minut před výměnou stran a jednalo se o velmi podobnou branku jako v prvním případě. Na levém křídle odvedl pořádný kus práce Kerk a pak našel v předbrankovém prostoru Urbyho Emanuelsona.

Zkušený dvaatřicetiletý záložník si seběhl mezi dva bránící protihráče a ve skluzu ze tří metrů dopravil balón do odkryté branky. Utrecht mohl otočit vývoj ve 40. minutě, nicméně proti technickému pokusu van Overeema famózně zasáhl gólman Bizot a balón vytáhl konečky prstů na rohový kop. Sedm minut po změně stran si AZ málem vzal zpět ztracené vedení, avšak Johnsen ve vyložené příležitosti selhal a branku soupeře trestuhodně přestřelil.

Ihned na to zahrozil nejaktivnější muž na trávníku - tedy Idrissi, ovšem s jeho prudkou ranou si Jensen poradil a výrazně podržel svůj výběr. Když už se zdálo, že se oba soupeři spokojí s bodem, tak přišel klíčový moment v 87. minutě. Na pravém křídle se uvolnil Klaiber a do šestnáctky protivníka poslal prudký centr, který si hodně smolně srazil do vlastní sítě bránící Ricardo van Rhijn a Bizotovi nedal žádnou naději na jakýkoliv zákrok.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bukwa zatím věří domácímu týmu. Zustane to tak? Vidím to na neprohru hostu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele