základní část, 3. kolo
25.08.2018 18:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Emmen 5:0

Fotbalisté Ajaxu poprvé v novém ligovém ročníku ukázali své kvality a nováčka z Emmenu deklasovali bez větších problémů vysoko 5:0. V tabulce Eredivisie se tak posunuli na třetí místo se sedmi body za Alkmaar a prozatím stoprocentní PSV Eindhoven. Jeho sobotní protivník naopak podruhé za sebou prohrál a klesl do barážového pásma, se třemi body je až šestnáctý. V dnešním duelu zaostával ve všech ohledech.

Favorit se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti po osmi minutách hry. Po přihrávce od Klaase-Jana Huntelaara se marocký špílmachr Hakim Ziyech zbavil dvou protihráčů a poté nezištně vypálil po zemi, schovaná střela zapadla k bližší tyči kolem marně se natahujícího gólmana Scherpena. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého výběru ve 34. minutě, nicméně proti jeho ráně z hodně ostrého úhlu výborně zasáhl strážce FC.

Náskok domácího celku přeci jen navýšil za další čtyři minuty kanonýr Huntelaar. Pětatřicetiletý útočník měl po pasu Dušana Tadiče a následné hlavičce Ziyecha do tyče snadnou úlohu a zblízka dorazil balón do sítě. O osudu tohoto utkání bylo rozhodnuto po necelé hodině hry, podruhé do černého se totiž trefil právě Huntelaar. Tentokráte si seběhl do před brankového prostoru po centru Eitinga a hlavou pokořil bezmocného Scherpena - 3:0.

Ani po tomto momentu tlak Ajaxu nijak výrazně neopadl, naopak zhruba dvacet minut před koncem skóroval devětadvacetiletý zkušený Srb Tadič. Znovu v tom měl prsty nejlepší muž na hřišti Ziyech, jenž se brilantním způsobem uvolnil na levé straně šestnáctky. Jeho následná přihrávka se od nohy jednoho z bránících hráčů odrazila přímo k Tadičovi, který s doklepnutím balónu do odkryté branky neměl vůbec žádné problémy.

Zoufalství Emmenu dokonala v 86. minutě poslední pátá branka a nyní si ji hosté vsítili sami. Tadič krásně vysunul do pokutového území soupeře van de Beeka, kterému na poslední chvíli odkopl míč z kopačky vracející se Glenn Bijl a velmi nešťastným způsobem zavěsil k pravé konstrukci kolem stojícího Scherpena. Ajax již v úterý sehraje klíčovou odvetu o základní skupinu LM v Kyjevě a poté zavítá do Arnhemu, Emmen se pokusí zvednout s jiným nováčkem z De Graafschapu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele