základní část, 12. kolo
18.11.2017 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Willem II - Sparta Rotterdam 2:2

Důležitý sobotní zápas o záchranu svého vítěze nakonec neměl, přitom hosté ze Sparty si během necelé první půl hodiny hry vypracovali dvoubrankový náskok. Avšak krátce po přestávce Tilburg srovnal a poté se diváci už žádného gólu nedočkali. Willem je v tabulce na patnáctém místě s deseti body a sestupovým příčkám se tak nikterak nevzdálil. Rotterdamský výběr doposud posbíral o jeden bod více a je čtrnáctý. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se Sparta dostala do vedení ve 23. minutě. Deroy Duarte obdržel krásnou nahrávku od Mührena a tvrdou přízemní ranou rozvlnil síť, brankář Branderhorst neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout. Neuběhly ani čtyři minuty a Duarte se zapsal do listiny střelců podruhé. I v tomto případě zužitkoval přihrávky od Mührena, akci předcházel sporný souboj ve středu hřiště. Po něm se Sparta dostala do rychlého přečíslení, pak Mühren poslal zpětnou nahrávku na hranici pokutového území přímo proti kopačce Duarteho. Ten si posunul balón blíže k domácí brance a zamířil parádně do levého horního rohu. Hosté až do konce prvního dějství s přehledem bránili, ale po změně stran přepnul Willem na vyšší stupeň. Snížit se mu povedlo zhruba po šedesáti odehraných sekundách ve druhé půli. Střídající Azzaoui to fantasticky udělal na levé straně, poté vodorovnou přihrávkou vybídl ke skórování Thoma Hayeho. Ten vzápětí napřáhl z dvaceti metrů a trefil se přesně k levé konstrukci, gólman Kortsmit se jen naprázdno proletěl vzduchem. Zhruba za deset minut bylo vyrovnáno. Poprvé v tomto soutěžním ročníku Eredivisie skóroval nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche, jenž využil vynikající akce El Hankouriho na levé straně. Po ní Ogbeche vystřelil z dvanácti metrů z první a balón uklidil přímo ke vzdálenější tyči, ani v tento moment neměl Kortsmit nárok. Hosté si mohli vzít zpět své vedení zhruba čtvrthodiny před koncem, když se Goodwin zbavil kličkou protihráče a pak vystřelil pravačkou z jedenácti metrů, fantastický Branderhorst odvracel balón jednoruč na rohový kop. Ve zbývajících minutách se již nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele