základní část, 6. kolo
23.09.2017 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Willem II - SC Heerenveen 1:2

Heerenveenu se ani v celkově čtyřiadvacáté sezóně Eredivisie v rámci vzájemných zápasů nepodařilo v Tilburgu udržet čisté konto, ale i přesto dokázal na jihu Nizozemska naplno uspět, a radovat se ze své už páté výhry v řadě. Willem II padl se svým soupeřem doma poprvé od roku 2008 a zůstal na předposledním místě tabulky.

Fríský celek zastihl začátek nového ročníku v opravdu parádní formě a už teď se řadí mezi černé koně soutěže. Určitě se nepočítalo s tím, že by i po šestém kole mohl zůstat v nizozemské nejvyšší lize jako jediný neporažený. Stejně jako před týdnem v Excelsioru přitom zase dokázal otočit nepříznivý stav.

Hosté už úvodních minutách dokazovali, že jsou aktuálně ve velké pohodě. Zeneli ve 4. minutě vnikl do šestnáctky, předložil přihrávku do středu, kde našel Ghúčannejháda, a tomu se podařilo skórovat, jenže dle názoru sudího Janssena si íránský reprezentant počínal předtím faulem vůči soupeři, a tak jeho branka nemohla být uznána.

Na druhé straně naopak domácí proměnili vůbec svou první šanci utkání. Heerkens poslal do vápna z pravé strany centr, který doletěl až na zadní tyčku, a tam v pádu do prázdné brány snadno zakončoval Lieftink. Navýšit náskok se pak ještě snažil Haye, jenže nebyl v takové pozici, aby lépe zamířil, a poslal svůj pokus pouze mimo kýžený prostor.

Srdíčka dokázala srovnat stav v závěru prvního poločasu. Schaars dostal možnost rozehrát přímý volný kop těsně za vápnem a udělal to náramně. Levačkou usměrnil míč nechytatelně k tyči, kam se brankář Wellenreuther jen marně natahoval. V 52. minutě selhal v koncovce Ghúčannejhád, jenž hlavičku z blízkosti trestuhodně poslal vedle brány.

Nakonec Heerenveen přidal rozhodují zásah v 59. minutě. Schaars přistrčil balón Kobajašimu a ten krásnou střelou zpoza vápna překonal Wellenreuthera. Willem II mohl v poslední třetině utkání korigovat ze dvou příležitostí. Avšak hostující gólman Hansen výtečně lapil dělovku Lieftinka a v nastavení zlikvidoval i tu od Crowleyho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tilburg byl ve 2 dosud odehraných zápasech doma favorit- v obou rupnul. Ted je outsider- vyhraje? Snad NE.

Reagovat
smazaný uživatel

No proto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele